Június első hétvégéjén idén is teltházas estekkel zajlott a Ferenczy Múzeumi Centrum Jazz Estek Szentendre (JESz) rendezvénysorozata a Barcsay Múzeum udvarán. A neves zenészek mellett ebben az évben a Vujicsics Tihamér Zeneiskola szaxofonnövendékei is elkápráztatták a közönséget.

Péntek délután Nagy Viktor tehetséges növendékei hatalmas energiákkal, humorral adtak ízelítőt hangszeres tudásukból, majd Tóth Viktor Népmesék szaxofonnal című fantasztikus produkciója következett.
A teltházas esteken olyan rangos előadók léptek fel, mint az Oláh Szabolcs kvartett az Accord kvartettel, Szabó Dániel és zenekara, a fiatal, zseniális zongorista, Oláh Krisztián és zenésztársai, Szőke Nikoletta a Jazzplosion-nal, a különleges hangzásvilágú Ektar Szőke Szabolccsal az élen. A fesztivál zárókoncertjére a világhírű Dresch Quartett tette fel a koronát.
Az egyre népszerűbb jazzfesztivál igazán méltó produkciókkal nyitotta a szentendrei nyarat. Az ősz sem múlhat el jazz nélkül Szentendrén, a tervek szerint szeptembertől a MűvészetMalom ad otthont a műfajnak.