Megújult, tágas fogadóterekkel hat kortárs alkotó – Borkovics Péter, Hegyvári Bernadett, László Kyra, Melcher Mihály, Sipos Balázs és Smetana Ágnes – üvegművészeti kiállítását nyitottuk meg a Ferenczy Múzeumban.

A kiállítás megnyitójára érkező látogatók már érzékelhették a változást a fogadóterekben. A korábban labirintusként felépült gipszkarton falakat elbontottuk, újra kitágultak a belső terek, a falak új festést kaptak és látogatóinkat hamarosan múzeumshop és kávézó, barátságos közösségi helyszínek fogadják. A felújítási munkák ideje alatt is látogathatók a kiállítások, a most megnyílt üvegművészeti tárlat május végéig látható a múzeumban.
Az Üveg hat főre tárlat kiállítóinak alkotásaiban felfedezhető az elmúlt évtizedekben az üvegművészetben lezajlott változások hatása: a használati céllal készült tárgyak helyett olyan autonóm értékű képek és plasztikák születtek, amelyek sok esetben filozofikus mélységű gondolatisággal gazdagodtak. Az alkotók művészeti elképzeléseit már kevésbé korlátozzák a műfaj kötöttségei. Ennek következtében az évek során megszerzett technikai tapasztalatok egyre jobban hozzájárulnak a kiválasztott témák, témakörök megjelenítéséhez, amelyet az üveg tulajdonságaiból eredő optikai hatások, szimbolikus jelentések is tovább gazdagítanak.
A kiállításhoz kapcsolódó programok között tárlatvezetések a művészekkel, üvegművészeti szimpózium, kreatív alkotónap és üvegtechnikai bemutató is várja a látogatókat.