A Ferenczy Múzeumi Centrum (FMC) elkezdte a homlokzatok felújítását több belvárosi épületen. Tavaly megújult a Népművészetek Háza homlokzata, idén új festést kapott a Boromisza Emlékház utcafronti oldala. A továbbiakban sor kerül a Ferenczy-ház és a Barcsay Múzeum homlokzatának megújítására is.
Külön köszönjük Pusztai Gábornak, a VSZ NZrt. divízióvezetőjének a segítséget és munkatársainak a precíz, gondos munkát.

Az intézmény fontosnak tartja a város építészeti környezetének megóvását, ezért olyan épületek renoválásával is foglalkozik, amelyek nem a múzeumi centrumhoz tartoznak, de fontos objektumok a városképben. A Boromisza Emlékház Lázár cár téri homlokzata így kapott áprilisban új festést, hogy a térre tervezett kulturális események méltó körülmények között kerülhessenek megrendezésre.

A Barcsay Múzeum és a Ferenczy köz sarkán álló Ferenczy-ház homlokzata szintén megújul még ebben az évben. A homlokzatfestések természetesen csak ráncfelvarrások, az épületek állandó karbantartást és további felújítást igényelnek. A Ferenczy Múzeumi Centrum szívügye, hogy megújuljanak a városi múzeumok, ezért az épületek teljes körű felújítására folyamatosan pályázik.
A felújítási tervek között szerepel még Farkas Ádám Duna-parti köszöntőszobrának és a szobor környezetének megújítása is. Ennek megvalósulása a jövő évre várható.