Dr. Rácz Tibor Ákos, a Ferenczy Múzeumi Centrum régésze a nemzeti ünnep alkalmából, régészeti szakmai tevékenysége elismeréséül Schönvisner István-díjat kapott.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter március 11-én, pénteken a Várkert Bazárban adta át nemzeti ünnepünk alkalmából az állami kitüntetéseket és miniszteri elismeréseket. A régészeti örökség védelme érdekében kimagasló, a feltáró és tudományos munkásságon túlmutató, széleskörű régészeti szakmai tevékenység elismeréseként adományozható Schönvisner István-díjat idén Rácz Tibor Ákos és Szabó Gábor vehette át.

Rácz Tibor közel húsz esztendeje a Ferenczy Múzeumi Centrum munkatársa. Szakmai munkája és a közösségi régészet terén végzett úttörő tevékenysége, amit az intézmény támogatásával, a régészeti osztály munkatársaival gyakran munkaidőn kívül végez, jelentős eredményeket hozott, melyeket Szentendrén, a Ferenczy Múzeumban bemutatott Kincskeresés, kaland, tudomány című kiállításból és a tudományos publikációkat összegző kötetből nemrégiben a nagyközönség is megismerhetett.

Fotó: Miniszterelnökség