tárlatvezetés

Yorgos Tzortzoglou: Hommage – message à Kurtág György

Kurátor:

Prosek Zoltán

Rácz Zoltán tárlatvezetése.

Yorgosz összetett személyisége a szentendrei művészetnek – fest, fotózik, mindemellett a Vízöntő, Kolinda, Gépfolklór, Barbaro, most pedig a Balkán Fanatik meghatározó tagja.
Yorgosz mondhatnánk kissé patetikusan, lényegében a beavatott odüsszeuszi ember, aki a technikai csábítás szirénjei közt hajózott ki a kreativitás tengerére. A zene/képi lejegyzés konvenciói régóta lehetővé teszik tér-zene-(meg)tapasztalás kvázi poétikai lehetőségeinek kiaknázását: ez hagyományosan is megtörténhet, mégpedig a notáción, a konvencionális jelrendszeren belül.
A kvázi notáció(szerű)megközelítést és a zenei grafikát mert nem hagyhatjuk figyelmen kívül a zene keletkezését és fejlődését, az emberi beszéd, festőigesztus stb. és írás kialakulását, mint az emberi gondolatok közvetítésére, maradandó megőrzésére irányuló törekvést.
Kurtág és Yorgosz együtt harmonikusan hajózik ezen a kiállításon.

A kiállítás 2022. 09. 25-től 2022. 11. 20-ig, csütörtöktől vasárnapig 10 és 18 óra között látogatható.

A tárlatvezetés belépőjeggyel látogatható, amit online is megvásárolhatnak..

A múzeumi belépés kiállításainkra és programjainkra az egészségügyben dolgozóknak 2022. december 31-ig INGYENES!

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Az FMC eseményein kép- és videófelvétel készülhet. Részvételével Ön hozzájárul ahhoz, hogy az FMC a felvételeket közösségi média felületein és honlapján felhasználja. Hozzájárulását az info@muzeumicentrum.hu címen bármikor visszavonhatja.

2022.10.28.
18:00 — 19:00 (1h)

Szentendrei Képtár

iCal