tárlatvezetés

Egész életemben hazudtam

Kurátor:

Kigyós Fruzsina

Szilágyi Róza Tekla tárlatvezetése az Egész életemben hazudtam című kiállításon.

Az 1980-ban Kolozsváron született Puklus Péter a 2010-es években vált ismertté a mindennapi életről és a kortárs kultúráról készített fotóiról valamint úttörő módszeréről, amellyel a műveit fotókönyvek és installációk formájában mutatta be. Miközben ezek az elemek továbbra is központi szerepet játszanak gyakorlatában, művészeti praxisát azóta kibővítette festészettel, videóval, szobrászati alkotásokkal, valamint a képalkotás egyre kísérletezőbb megközelítéseivel.
Szilágyi Róza Tekla az ELTE-n szerzett művészettörténész és esztéta diplomát, majd fél évet dolgozott az isztambuli PiArtworks kortárs kereskedelmi galériában. Ezután tanulmányait a Képzőművészeti Egyetem Kortárs művészetelméleti és kurátori ismeretek mesterképzési szakán folytatta. 2012 óta publikál hazai és nemzetközi művészeti folyóiratokban és kiadványokban. A ma már inaktív Omnivore Gallery alapítója, 2017-2018-ig a Hybridart Space budapesti kortárs képzőművészeti galéria vezető kurátora, 2016 óta az Artmagazin munkatársa, jelenleg az Artmagazin Online vezető szerkesztője, a 2021-ben megjelent Fortepan Masters – Kollektív fotográfia a 20. században – Barakonyi Szabolcs válogatásában című album szerkesztője. Fő érdeklődési területei a digitális kultúra képzőművészetre gyakorolt hatása, a képzőművészet peremterületei, az immateriális munka, a bizonytalan kondíciók és az elméleti munkavégzés kapcsolata, valamint a privát fotográfia.

A kiállítás 2022. 04. 15. – 2022. 07. 24. között csütörtöktől vasárnapig 10 és 18 óra között látogatható.

A tárlatvezetés belépőjeggyel látogatható, melyet online is megvásárolhatnak.

A múzeumi belépés kiállításainkra és programjainkra az egészségügyben dolgozóknak 2022. december 31-ig INGYENES!

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Az FMC eseményein kép- és videófelvétel készülhet. Részvételével Ön hozzájárul ahhoz, hogy az FMC a felvételeket közösségi média felületein és honlapján felhasználja. Hozzájárulását az info@muzeumicentrum.hu címen bármikor visszavonhatja.

2022.05.15.
16:00 — 17:00 (1h)

MűvészetMalom

iCal