tárlatvezetés

Tasnádi József médiaművész, a MOME oktatója reflektál

Kurátor:

Kopin Katalin

Masterclass programsorozatunk következő eseményén Tasnádi József médiaművész, a MOME oktatója reflektál Csontó Lajos Egybeesés című kiállítására. Saját szűrőjén keresztül elemzi a pályatárs fotóalapú installációját, és betekintést nyújt a művek létrejöttének összetett folyamatába a gondolattól a megvalósulásig.
Emléktöredékek, érzetek, sejtések, megélt és képzelt érzelmek, hangulatok véletlenszerű találkozása, pillanatnyi együttállása, időben és térben való alkalmi összhangzata jellemzi Csontó Lajos Egybeesés című kiállítását. Egy filmszerű történetben járunk, melyben az események alakulását a saját projekcióink, emlékbetöréseink, asszociációink formálják és alakítják. Az alkotó egy érzéki teret hoz létre, mely keretet és felületet ad az emóciók, emlékek előhívásához, kivetüléséhez. Egy több irányból olvasható történet bontakozik ki előttünk, melynek lapjait tetszőleges sorrendben lapozhatjuk fel. Ezeket a szálakat bontjuk ki a tárlatvezetés során, miközben megismerjük az alkotó szándékát, céljait és munkamódszerét.

A kiállítás 2022. 10. 08. – 2022. 10. 30. között csütörtöktől vasárnapig 10 és 18 óra között látogatható.

A program ingyenesen látogatható.

Az esemény a Múzeumok Őszi Fesztiválja keretein belül valósul meg.

A múzeumi belépés kiállításainkra és programjainkra az egészségügyben dolgozóknak 2022. december 31-ig INGYENES!

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Az FMC eseményein kép- és videófelvétel készülhet. Részvételével Ön hozzájárul ahhoz, hogy az FMC a felvételeket közösségi média felületein és honlapján felhasználja. Hozzájárulását az info@muzeumicentrum.hu címen bármikor visszavonhatja.

2022.10.21.
17:00 — 18:00 (1h)

Vajda Múzeum

iCal