Ekler Dezső és meghívott vendégei építészet-hermeneutikai sorozata

Világsztár építészek II. – Steven Holl, Peter Zumthor, David Chipperfield, Jean Nouvel építészete

Új impulzusok, új irányzatok az új építészetben.

Vendég:

Dévényi Tamás építész

„A tavaly szeptemberben kezdett építészet-hermeneutikai sorozatunk utolsó beszélgetését végre offline, igazi hallgatóság előtt rendezzük meg. A márciusban elmaradt Világsztár építészek II. előadást pótoljuk csütörtökön.
Négy szupersztár építész áll az előtérben: Steven Holl, Peter Zumthor, David Chipperfield és Jean Nouvel. Ráadásként a Herzog & de Meuron, ToyoIto, a SAANA (Kazuyo Sejima és Ryue Nishizawa), Jan Kapliczky (Future Systems) és a Massimiliano Fuksas iroda kerül szóba.
Korábban meghívott vendégünk, Kovács Dániel művészettörténész a Velencei Biennálén kurátor most, helyette Dévényi Tamás építész a beugró, ő segít eligazodnunk a kortárs irányzatok dzsungelében.
Szeretettel várunk mindenkit a Ferenczy Múzeumban, idén az első személyes találkozón.”

Ekler Dezső, építész

Ebben az évben is folytatódik Ekler Dezső építész elméleti sorozata Szentendrei Építészszalon címmel.
Január 28-tól hét hónapon át követhetjük az előadásokat. Elsőként a nyelvújító világsztár építészek kerülnek terítékre, először dizájnerként, aztán stílusteremtőként. Áprilisban egy hazai építész nyelvhasználata is szóba kerül. Májusban a történeti korszakok születéséről elmélkedünk, majd az építészeti „beszédhelyzetek” 20. századi szociológiájáról. Végül a nyelvteremtő fiatal Makovecz Imre művészi tettei kerülnek nagyító alá.

Belépőjegy: 1000 Ft

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Az FMC eseményein kép- és videófelvétel készülhet. Részvételével Ön hozzájárul ahhoz, hogy az FMC a felvételeket közösségi média felületein és honlapján felhasználja. Hozzájárulását az info@muzeumicentrum.hu címen bármikor visszavonhatja.

A kép forrása: https://www.metalocus.es/en/news/national-museum-qatar-jean-nouvel-constructing-a-new-identity

online jegyvásárlás

2021.07.22.
18:00 — 19:35 (1h 35′)

Ferenczy Múzeum

iCal