előadás

Szentendre Jazz Estek

Házigazda:

Zipernovszky Kornél

A Szentendre Jazz Estek új kezdeményezés, de támaszkodik a város eddigi fesztváljainak hagyományára is. A tavaszi hónapokban háromszor nyitjuk meg a Ferenczy Múzeum Nyolcak termét szalonként, hogy a művészetekről beszélgessünk vendégeinkkel. Egyúttal előre is tekintünk az idén a pünkösdi hétvégére eső jazzfesztiválra. Olyan vendégeket hívtunk, akik szívesen hallgatják a jazzt, de más területen alkottak kiemelkedőt, miközben módszeres kultúrafogyasztók, akár gyűjtők is, és persze szeretik és rendszeresen hallgatják ezt a fajta zenét. Az estek házigazdája a Szentendre Jazz Estek művészeti vezetője, Zipernovszky Kornél PhD, jazzkritikus, szerkesztő.

Vendég:

Dr. Faragó Tamás,

a Nemzet Sportolója

A Nemzet sportolója címmel kitüntetett olimpiai, világ- és Európa-bajnok, kilencszeres magyar bajnok vízilabdázó egész életében sporttal foglalkozott, de közben elvégezte az állatorvosi egyetemet is. Jelenleg is edzősködik a Vasasnál és a pólósuliban, a Vízilabda Szövetség elnökségi tagja, a női utánpótlás szakmai vezetője. Mindig létfontosságúnak tartotta a kultúrát, irodalmat, nyelvismeretet, gyakran bukkan fel koncerteken. Sportolói és edzői pályafutása mellett főleg ezekről fogunk vele társalogni.

Következő jazz estek:
Április 24, vasárnap, 17 óra
Vendég: Károlyi Csaba kritikus, az Élet és Irodalom rovatvezetője

Május 28, szombat, 17 óra
Vendég: Fülöp Péter, a Mahler–diszkográfia és a Microcosmos.com szerkesztője

Június 3–5.
Szentendre Jazz Estek a Barcsay udvarban nemzetközi és hazai sztárfellépőkkel. Részletek hamarosan!

A belépés ingyenes.

A múzeumi belépés kiállításainkra és programjainkra az egészségügyben dolgozóknak 2022. december 31-ig INGYENES!

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Az FMC eseményein kép- és videófelvétel készülhet. Részvételével Ön hozzájárul ahhoz, hogy az FMC a felvételeket közösségi média felületein és honlapján felhasználja. Hozzájárulását az info@muzeumicentrum.hu címen bármikor visszavonhatja.

2022.03.26.
17:00 — 18:00 (1h)

Ferenczy Múzeum

iCal