művészetterápiás alkotói program

Szenior Péntek

Havonta ismétlődő kalandos utazás Zám Mária művészet- és táncterapeutával a művészetek városában.

Aktuális foglalkozásunk állomása a Vajda Múzeum Vajda, a Próféta című kiállítása.

Vajon mennyit tudunk a világból befogadni? Sokszor elég egyetlen villanás egy képből, egy kézfogás, egy szín ,egy hang, egy illat – ami többet mond el arról, miben és hogyan élünk a világban. Vajda montázs sorozatai a világnak ezt az egyszerűnek tűnő, mégis tömör megfogalmazását adják egy valóságos történetnek. A Próféta jövendöl, a kendőzetlen igazságot mondja a szemünkbe – nem kertel, nem manipulál, nem próbál mást mutatni, mint ami van. Felmutat , az ” ittben” és a „mostban” tart bennünket.
Ezen a műhelyen megidézzük saját belső Prófétánkat! Keressük a montázs alkotása közben a kendőzetlen igazságot!
Vajda lépéseit követve jutunk el saját, mostani valóságunkhoz, a montázs megteremtésével.
A műhely során meglátogatjuk a kiállítást, majd alkotunk, zenét hallgatunk, verseket olvasunk, átélhetővé és élővé varázsoljuk a kiállításon látottakat, tanultakat.
A 2 órás foglalkozás során a kiállítás megtekintésével indulunk egy felfedező útra.

Dr. Zám Mária tánc- és művészetterapeuta vezetésével indul el májustól a havonta jelentkező, a szenior korosztályt megszólító művészetterápiás alkotói program a Ferenczy Múzeumi Centrum kiállító- és alkotótereiben. Olyan, különleges atmoszférájú műhelysorozatot kínál a múzeumi centrum, amelyben eltérő művészeti ágak találkoznak. A művészetterápiás foglalkozásokon a kiállítások megtekintése után a szabad alkotóenergiákra alapozva lehet rajzolni, festeni, irodalmi alkotásokat felfedezni, akár táncolni, vagy csak élvezni a zenét és az alkotás örömét.

Dr. Zám Mária eredeti szakmáját tekintve szociológus és történelem tanár, de évtizedek óta foglalkozik művészet- és táncterápiával. Az ELTE-n önismereti csoportokat vezetett, tanított a Gent-i Egyetemen, a Tűzmadár alapítványnál gyógyuló rákbetegeknek segített autentikus mozgásterápiával. Nyaranta művészeti táborokat tart az Őrségben.

A foglalkozás díja, amely tartalmazza a belépőjegyet is: 2000 Ft / fő. Online jegyvásárlás a jegymester.hu-n.

Az esemény regisztrációhoz kötött: regisztracio@muzeumicentrum.hu

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

Az FMC eseményein kép- és videófelvétel készülhet. Részvételével Ön hozzájárul ahhoz, hogy az FMC a felvételeket közösségi média felületein és honlapján felhasználja. Hozzájárulását az info@muzeumicentrum.hu címen bármikor visszavonhatja.

2023.06.09.
14:00 — 18:00 (4h)

Vajda Múzeum

iCal