művészetterápiás alkotói program

Szenior Péntek

Havonta ismétlődő kalandos utazás Zám Mária művészet- és táncterapeutával a művészetek városában.

A foglalkozás aktuális állomása a Ferenczy Múzeum Árnyékok és jelek. Anna Mark restrospektív kiállítása.

Dr. Zám Mária tánc- és művészetterapeuta vezetésével indul el májustól a havonta jelentkező, a szenior korosztályt megszólító művészetterápiás alkotói program a Ferenczy Múzeumi Centrum kiállító- és alkotótereiben. Olyan, különleges atmoszférájú műhelysorozatot kínál a múzeumi centrum, amelyben eltérő művészeti ágak találkoznak. A művészetterápiás foglalkozásokon a kiállítások megtekintése után a szabad alkotóenergiákra alapozva lehet rajzolni, festeni, irodalmi alkotásokat felfedezni, akár táncolni, vagy csak élvezni a zenét és az alkotás örömét.

Dr. Zám Mária eredeti szakmáját tekintve szociológus és történelem tanár, de évtizedek óta foglalkozik művészet- és táncterápiával. Az ELTE-n önismereti csoportokat vezetett, tanított a Gent-i Egyetemen, a Tűzmadár alapítványnál gyógyuló rákbetegeknek segített autentikus mozgásterápiával. Nyaranta művészeti táborokat tart az Őrségben.

Anna Mark hosszú utat járt be, míg végül művészetében a rendszerek és struktúrák lettek a meghatározó elemek. A művészetterápia módszereivel járunk utána azoknak a kérdéseknek, melyek a kiállítás kapcsán, a magunk életével összefüggésben megfogalmazódnak. Személyiségünk fejlődését vajon milyen tényezők alakították? Mi volt, ami segített az önmagunkra találásban? Önismeretünk útján gyakran visszatekintünk, figyeljük a jeleket, melyek elirányítanak vagy el-irányítanak ebben a kaotikus világban? Kellenek a jelek, kell a rendszer az életemben. Vajon figyelek a jelekre? Én alkotom a rendszert az életemben vagy készen kapom és fogadom? A műhely egy önismereti utat kínál fel ezen a délutánon a kérdések segítő megválaszolására. Belső intuíciónkra bízzuk magunkat, a versek, zenék és képzőművészet nyelvén fogalmazzuk meg saját üzenetünket.

Az esemény belépőjeggyel látogatható és regisztrációhoz kötött: regisztracio@muzeumicentrum.hu

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

Az FMC eseményein kép- és videófelvétel készülhet. Részvételével Ön hozzájárul ahhoz, hogy az FMC a felvételeket közösségi média felületein és honlapján felhasználja. Hozzájárulását az info@muzeumicentrum.hu címen bármikor visszavonhatja.

2022.09.16.
14:00 — 18:00 (4h)

Ferenczy Múzeum

iCal