művészetterápiás alkotói program

Szenior Péntek

Havonta ismétlődő kalandos utazás Zám Mária művészet- és táncterapeutával a művészetek városában.

Aktuális foglalkozásunk állomása a Ferenczy Múzeum A GYŰJTEMÉNY című kiállítása.

A képek és a mögöttük rejlő történetek után kutatunk. Van-e a képeknek története, belső élete? Mit tudunk most és itt, a jelenben a képekből megfejteni? A képek titokzatos világában indulunk felfedező útra, hogy a látott világ mögé nézzünk, megfejtsük titkaikat.
A műhely során festünk, rajzolunk, zenét hallgatunk, verseket olvasunk, átélhetővé és élővé varázsoljuk a kiállítás képeit.
A 2 órás foglalkozás során a kiállítás megtekintésével indulunk egy felfedező útra.

Dr. Zám Mária tánc- és művészetterapeuta vezetésével indul el májustól a havonta jelentkező, a szenior korosztályt megszólító művészetterápiás alkotói program a Ferenczy Múzeumi Centrum kiállító- és alkotótereiben. Olyan, különleges atmoszférájú műhelysorozatot kínál a múzeumi centrum, amelyben eltérő művészeti ágak találkoznak. A művészetterápiás foglalkozásokon a kiállítások megtekintése után a szabad alkotóenergiákra alapozva lehet rajzolni, festeni, irodalmi alkotásokat felfedezni, akár táncolni, vagy csak élvezni a zenét és az alkotás örömét.

Dr. Zám Mária eredeti szakmáját tekintve szociológus és történelem tanár, de évtizedek óta foglalkozik művészet- és táncterápiával. Az ELTE-n önismereti csoportokat vezetett, tanított a Gent-i Egyetemen, a Tűzmadár alapítványnál gyógyuló rákbetegeknek segített autentikus mozgásterápiával. Nyaranta művészeti táborokat tart az Őrségben.

A foglalkozás díja, amely tartalmazza a belépőjegyet is: 2000 Ft / fő. Online jegyvásárlás a jegymester.hu-n.

Az esemény regisztrációhoz kötött: regisztracio@muzeumicentrum.hu

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

Az FMC eseményein kép- és videófelvétel készülhet. Részvételével Ön hozzájárul ahhoz, hogy az FMC a felvételeket közösségi média felületein és honlapján felhasználja. Hozzájárulását az info@muzeumicentrum.hu címen bármikor visszavonhatja.

2023.05.12.
14:00 — 16:00 (2h)

Ferenczy Múzeum

iCal