kurátori tárlatvezetés

Szenior Csütörtök

Délelőtti kurátori tárlatvezetéseinket minden hónap első csütörtökén rendezzük, az idősebb generáció számára.

ATakarékos módi című kiállításhoz kapcsolódóan, Sz. Tóth Judit kurátor tart tárlatvezetést.

Eleink nemzedékeken át öröklődött mentalitása, a paraszti kultúra jellemző sajátossága volt a takarékos életmód, a tárgyak megbecsülése, használhatóságának meghosszabbítása és az újra felhasználás. A kiállítás e szemléletmód aktualitását kívánja hangsúlyozni: a paraszti életmód példái szemléltetik, miként nyilvánult meg a takarékos mentalitás a mindennapokban, a táplálkozás, öltözködés a környezetbarát tárgyhasználat terén.
A takarékos szemléletet a fogyasztói társadalom értéktelenné, szükségtelenné degradálta, mára viszont létfontosságú, egyre inkább követendő minta. A kiállításon helyet kapnak a jó gyakorlatok, napjaink pozitív példái is. Az érdeklődő felnőtteket aktívan bevonjuk az újrahasznosított tárgyak gyarapításába és külön „szinten” szólítjuk meg a gyerekeket.
A kiállítást a Ferenczy Múzeumi Centrum anyagán túl megyei intézményektől, magánemberektől kölcsönzött tárgyak, valamint fényképek, filmek, tárgytörténetek színesítik.

Programjegy: 1200 Ft, amit ide kattintva online is megvásárolhatnak.

Az esemény regisztrációhoz kötött: regisztracio@muzeumicentrum.hu

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

Az FMC eseményein kép- és videófelvétel készülhet. Részvételével Ön hozzájárul ahhoz, hogy az FMC a felvételeket közösségi média felületein és honlapján felhasználja. Hozzájárulását az info@muzeumicentrum.hu címen bármikor visszavonhatja.

2024.09.05.
11:00 — 13:00 (2h)

Ferenczy Múzeum

iCal