programok

MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA 2024

16:00 – 16:45 HANGOLÓDÓ
Szubjektív tárlatvezetés MÁCSAI JÁNOS zenetörténésszel A formák ritmusa című Barcsay Jenő-kiállításon.
Kmetty Múzeum, Fő tér 21.

17:00 – 18:45 KREATÍV HÉTÖZNAPOK
tárlatvezetés és workshop a GYŰJTEMÉNY (1900-2022) / Finom életek – kiállítás diákszemmel c. tárlathoz kapcsolódóan. Legyen szappanból emlékmű, ropiból konstruktivista szobor, káposztából absztrakt festmény. Kreatívkodjunk együtt 6-99 éves korig! A Finom életek – a gyűjtemény diákszemmel című tárlat megtekintése után diákkurátoraink vezetésével elmerülhetünk a hétköznapi kreativitás világában.
Ferenczy Múzeum, Kossuth L. u. 5.

18:00 – 21:00 KIBESZÉLŐ 14+
kreatív fotóművészeti workshop kamaszoknak a TROPICAL DEPRESSION c. kiállításon. A kiállítás fotói inspirálta beszélgetés KOZÁK ZSUZSANNA kurátorral és KUDÁSZ GÁBOR ARIONNAL ambícióikról, a létérzetekről, a program végén még egy képet is kicserélünk a kiállításban.
PhotoLab x Vajda Múzeum, Hunyadi u. 1.

19:00 – 19:45 TRIPLÁZÓ
művészek az Európai Iskolából | Három felvonás, három idézet 45 percben. GALAMBOS PÉTER színművész tolmácsolásában képekhez társított ritkán hallható önéletrajzi írások, korabeli méltatások segítségével ismerhetjük meg az EURÓPAI ISKOLA művészeit és alkotásaikat – Anna Margit, Korniss Dezső, Lossonczy Tamás, Bálint Endre, Vilt Tibor és a többiek.
MűvészetMalom, Bogdányi u. 32.

19:00 – 21:00 FONÓDÓ
5 ÉVES a MÚZEUMI MESÉK 16+
Mesés jubileumi múzeumséta NAGY LUCA meseterapeuta vezetésével, 5 helyszínnel, a séta végén pezsgős koccintással.
Sétapontok: MűvészetMalom, Kovács Margit Kerámiamúzeum, Ferenczy Múzeum, Szentendrei Képtár, Czóbel Múzeum.
Gyülekező és indulás: MűvészetMalom, Bogdányi u. 32.

20:00 – 20:45 FÁBÓL VASKARIKA?
SZ. TÓTH JUDIT kurátor tárlatvezetése a Takarékos módi c. kiállításban.
19:00 – 22:00 JÁTÉKOK ÚJRAGONDOLVA | Gombfoci, papírgyöngy-készítés, fonaljáték és takarékos módi a konyhában, praktikákkal, receptekkel (felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt).
Ferenczy Múzeum, Kossuth L. u.5.

21:00 – 21:45 EGY VÁROS TITKAI
VINCZE OTTÓ képzőművész helytörténeti tárlatvezetése a Vajda Lajos Szentendréje című kiállításon
Vajda Múzeum, Hunyadi u. 1.

22:00 – 23:00 ÍZEK A PALETTÁN 18+
Különleges késő esti kapcsolódások a Paletták – Czóbel Béla párizsi & magyarországi kapcsolatait bemutató kiállításunkon. A belváros legmagasabb pontján, a templomdombi Czóbel Múzeumban az Édeni Csokibolt csodásan telt ízvilágú, alkoholos bon-bon fantáziáit kóstolhatjuk meg, amelyeket Czóbel, Picasso, Rippl-Rónai, Kernstok, Chagall, Renoir munkái inspiráltak. Erre a programra a részvétel regisztrációhoz kötött: regisztracio@muzeumicentrum.hu
Czóbel Múzeum, Templomtér 1.

A karszalagok ára felnőtteknek 3.000 Ft, a gyermekeknek és nyugdíjasoknak 1.500 Ft, amelyek nyitvatartási időben a múzeumok pénztáraiban, valamint a jegymester.hu oldalon vásárolhatóak meg.
A szentendrei múzeumokban elfogadjuk a központi múzeumok éjszakája karszalagokat is, ugyanakkor a helyben megváltott karszalagok nem biztosítanak ingyenes belépést a pesti programokra.

A Ferenczy Múzeumi Centrum kiállítóhelyei ezen a napon 16:00 órakor nyitnak és 24:00 óráig látogathatók.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Az FMC eseményein kép- és videófelvétel készülhet. Részvételével Ön hozzájárul ahhoz, hogy az FMC a felvételeket közösségi média felületein és honlapján felhasználja. Hozzájárulását az info@muzeumicentrum.hu címen bármikor visszavonhatja.

2024.06.22.
16:00 — 00:00 (8h)

Ferenczy Múzeum, Kmetty Múzeum, Kovács Margit Kerámiamúzeum, MűvészetMalom, Szentendrei Képtár, Vajda Múzeum

iCal