önismereti foglalkozás

Múzeumi mesék

Önismereti foglalkozás felnőtteknek Nagy Luca meseterapeutával Jávor Piroska: Játék a Parnasszuson című kiállításhoz kapcsolódóan.

Világszép

Szentendre a festők városa. A Képtár vendége a geometrizáló nonfigurativitás és konstruktív képépítés egyik kiemelkedő képviselője. Jávor Piroska vibráló munkáiban mesés helyszíneket, mesei szereplőket fedezünk majd fel, sőt a sárkánytej ereje, az égő parázs, és a tűzláng is megmutatkozik művészetében.
A tárlatot vizsgálva az Ég-Föld megzendül, Földkapu és Vaskapu csukva nem maradhat, keressük a százfejű sárkányt, kutatjuk az aranykádat, a gyémántszegen lógó aranytörölközőt.
A termek rézerdővé, ezüsterdővé és aranyerdővé válnak, míg a teret megtöltjük azzal a magyar népmesével, ami a „RENDBEN lenni”-t mutatja meg. Fizikai, lelki és szellemi szinten próbálunk rendeződni a mese aranyfonalát követve a tárlat útvesztőjében.
Aki nem hiszi, járjon utána!

A program belépőjeggyel látogatható, amit jegymester.hu-n is megvásárolhatnak.

Regisztráció: A korlátozott létszám miatt (12 fő) regisztráció szükséges: regisztracio@muzeumicentrum.hu

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

Az FMC eseményein kép- és videófelvétel készülhet. Részvételével Ön hozzájárul ahhoz, hogy az FMC a felvételeket közösségi média felületein és honlapján felhasználja. Hozzájárulását az info@muzeumicentrum.hu címen bármikor visszavonhatja.

2024.03.23.
16:00 — 17:30 (1h 30′)

Szentendrei Képtár

iCal