önismereti foglalkozás

Múzeumi mesék

Önismereti foglalkozás felnőtteknek Nagy Luca meseterapeutával A gyűjtemény (1900-2022) című kiállításhoz kapcsolódóan.

Pont

A Ferenczy Múzeum, A gyűjtemény című kiállítására hívta vendégül Ladik Katalint a közép- és kelet-európai művészet egyik meghatározó alakját. Többnyelvűség – vizuális költemények – színészet – éneklés – performansz – hangművészet – szobrászat… mind nevét fémjelezik.
Lehet –e ezt még fokozni, bővíteni, tágítani?
Egy Küküllő menti mesével és a résztvevőkkel szó szerint beköltözünk Ladik művészi terébe és nem mozdulunk onnan. PONTosabban csak egy PONTban mozgunk majd, vagy akár táncra is perdülhetünk!
Egy PONTtra fókuszálunk csupán, a NÉZŐPONTunkra. Ahányan leszünk, ahány nézőPONTot felismerünk magunkban, annyi PONTot vizsgálunk.
Mi az a nézőPONT? Mekkora az a PONT? Mi a funkciója? Kicsinyít, zsugorít vagy tágít, kiterjeszt?
Milyen működés jellemző a különböző nézőPONTokra?
Ladik body art műveit és emblematikus korai, szürrealisztikus performanszait is segítségűl hívjuk és tudatosan tapasztaljuk meg a mozgás – az egy helyben való mozgás – és a haladás közötti differens világképet és PONT

A program belépőjeggyel látogatható, amit jegymester.hu-n is megvásárolhatnak.

Regisztráció: A korlátozott létszám miatt (12 fő) regisztráció szükséges: regisztracio@muzeumicentrum.hu

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

Az FMC eseményein kép- és videófelvétel készülhet. Részvételével Ön hozzájárul ahhoz, hogy az FMC a felvételeket közösségi média felületein és honlapján felhasználja. Hozzájárulását az info@muzeumicentrum.hu címen bármikor visszavonhatja.

2024.02.24.
16:00 — 17:30 (1h 30′)

Ferenczy Múzeum

iCal