megnyitó

Barcsay-díjasok 2021

A 35 év alatti, pályakezdő művészeknek évente odaítélt Barcsay-díjat a jogörökös Kónya házaspár által alapított Barcsay Jenő Képzőművészeti Alapítvány osztja ki. Az alapítvány pályázatára jelentkező fiatal művészek munkáinak elbírálásában a kuratórium tagjai: Aknay János Kossuth-díjas festőművész, Bereznai Péter és Baksai József Munkácsy-díjas festőművészek, Kónya Ferenc alapító, kuratóriumi tag és Feledy Balázs művészeti író, a kuratórium elnöke vett részt. A díjazás fő szempontja, hogy azon feltörekvő, fiatal festők szakmai útját segítse, akik az alkotás iránti alázatukkal és tehetségükkel kitűnnek kortársaik közül.
A Barcsay Jenő Képzőművészeti Alapítvány és a Ferenczy Múzeumi Centrum együttműködésében létre jövő tárlat a 2021-es év díjazottjainak munkáiból nyílik kiállítás a Vajda Múzeumban. Csörgő Tamás, Görbe Alexandra és Mányoki Ádám nyerte el a Barcsay Jenő szellemi örökségéhez kötődő szakmai kitüntetést. A tárlat a pályázatra beadott nyertes portfóliókból nyújt reprezentatív válogatást. A kiállítás január 14-i megnyitóján Barcsay-díj ünnepélyes átadására is sor kerül.

A vendégeket üdvözli:
Prosek Zoltán múzeumigazgató

A kiállítást megnyitja:
Feledy Balázs művészeti író, a Barcsay Jenő Képzőművészeti Alapítvány kuratóriumának elnöke

A kiállítás megnyitóján a Barcsay-díjak ünnepélyes átadására is sor kerül.
A díjazottakat köszönti és a díjakat átadja:
Kónya Márta és Kónya Ferenc, Barcsay jogörökösök

Közreműködik:
Mile Ferenc, a Vujicsics Tihamér Zeneiskola tanára, klarinétművész

A kiállítás 2022. 01. 15. – 2022. 01. 30., csütörtöktől vasárnapig, 10 és 18 óra között látogatható.

A múzeum kiállításai és rendezvényei védőmaszk viselésével látogathatók.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Az FMC eseményein kép- és videófelvétel készülhet. Részvételével Ön hozzájárul ahhoz, hogy az FMC a felvételeket közösségi média felületein és honlapján felhasználja. Hozzájárulását az info@muzeumicentrum.hu címen bármikor visszavonhatja.

2022.01.14.
18:00 — 19:30 (1h 30′)

Vajda Múzeum

iCal