Grecsó Krisztián

író

Szubjektív kortárs irodalom Ott Annával

A kortárs írókat bemutató KORtársalgó sorozatunk szeptemberben Ott Annával folytatódik.

A nagy sikerű irodalmi beszélgetések, könyvbemutatók háziasszonya ősztől Szentendrén is népszerűsíti az irodalmat, az olvasást a Ferenczy Múzeumi Centrumban.

Októberi vendég: Grecsó Krisztián, író

„Grecsó Krisztián mindannyiunk nagy kedvence, regényeit rongyosra olvastuk az elmúlt években, versei megérintenek, elidőzünk velük, díjainak együtt örülünk.
De ki van valójában a történetek mögött és vajon mit jelent neki az írás?
Mikor nyúl a lírához és mikor ír prózát?
Mi a különbség a felnőtteknek és a gyerekeknek szóló versek között?
És persze nem utolsó sorban, hol van a történetekben ő maga?
Ezekről beszélgetünk októberben Grecsó Krisztiánnal.”

Ott Anna

Grecsó Krisztián József Attila-díjas magyar költő, író, aki az elmúlt két évben megnyerte a Libri Irodalmi Közönségdíjat. A szélesebb olvasóközönség 2001-ben ismerte meg, mikor megjelent Pletykaanyu című regénye. A Nők lapja vezetőszerkesztője és a Szépírók Társaságának alelnöke volt, az Élet és Irodalom prózarovatát szerkeszti 2009 óta. Regényeit számos díjjal illette a szakma.

Ott Anna a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Kommunikáció és médiatudomány szakán szerzett diplomát, majd a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Design- és művészetmenedzsment szakán tanult tovább. 2014 óta a Hadik Kávéház Művészeti vezetője, 2017 óta pedig a Margó Irodalmi Fesztivál munkatársa. 2020 óta a Metropolitan Egyetem óraadó oktatója.

A est folyamán az írók könyvei megvásárolhatóak a szentendrei Líra Könyvesbolt közreműködésével.

Belépődíj: 1000 Ft

A létszám korlátozott, a részvétel regisztrációhoz kötött: regisztracio@muzeumicentrum.hu

Az FMC eseményein kép- és videófelvétel készülhet. Részvételével Ön hozzájárul ahhoz, hogy az FMC a felvételeket közösségi média felületein és honlapján felhasználja. Hozzájárulását az info@muzeumicentrum.hu címen bármikor visszavonhatja.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

2021.10.02.
17:00 — 18:30 (1h 30′)

Ferenczy Múzeum

iCal