könyvbemutató

Pacsika Rudolf

A képtelenség és annak természete, különböző megélési lehetősége régóta foglalkoztatja Pacsika Rudolf képzőművészt filozófiai, pszichológiai, tudományos és színtisztán egyéni szempontból is. A képtelenség egyszerűen állandóan jelen van az életünkben, mégis megfoghatatlan és nehezen tetten érhető (hiszen legtöbbször nem egyértelmű, hogy hol az eleje és a vége) – épp ezért elképesztően érdekes. Pacsika Rudolf egy sajátos bináris művészeti nyelvi modellt alkotott, amely a strukturalista és a posztmodern filozófiai tételekre épül. Művészetében elszakította a vizuális nyelvet a használattól, és mint absztrakt létet próbálja definiálni.

A budapesti Írók boltjában megrendezésre kerülő katalógusbemutatón Százados László művészettörténész beszélget a katalógus szerzői közül András Edit és Hornyik Sándor művészettörténészekkel, illetve a művésszel, Pacsika Rudolffal.

A katalógus Pacsika Rudolf Képtelenség című retrospektív kiállításához kapcsolódik, melyet a Ferenczy Múzeumi Centrum mutatott be a MűvészetMalomban, Szentendrén 2022. szeptember 30. – október 30. között.

Helyszín: Írók Boltja (Budapest, Andrássy út 45.)

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

Az FMC eseményein kép- és videófelvétel készülhet. Részvételével Ön hozzájárul ahhoz, hogy az FMC a felvételeket közösségi média felületein és honlapján felhasználja. Hozzájárulását az info@muzeumicentrum.hu címen bármikor visszavonhatja.

2022.12.07.
17:00 — 18:00 (1h)

Írók Boltja

iCal