kurátori tárlatvezetés

Kincskeresés, kaland, tudomány. Közösségi régészeti projektek Pest megyében

Kurátor:

Dr. Rácz Tibor Ákos, régész

Vajon miért akarnak olyan sokan gyerekkorukban régésznek menni, ha nem a titokzatos kincsek miatt? Sokaknak a régészet kincsekkel tarkított mesevilág, másoknak kaland és próba, ismét másoknak a megismerés útja.

A kincs fogalma a köznapi gondolkodásban és beszédben elsődleges értelmében kiemelkedő anyagi értékű, ingó vagyontárgyra, például felhalmozott pénzre, nemesfémre, ékszerre utal. A szakmai nyelvben a kincslelet általában az adott korban is kiemelkedő anyagi vagy eszmei értéket képviselő tárgyat, vagy felhalmozott tárgyak együttesét jelöli, amelyet krízishelyzetben az érték átmentése céljából, esetleg rituális cselekvéssor részeként helyeztek földbe, vagy egyszerűen gazdasági okokból, megőrzésre rejtettek el.

Pillantsunk bele ebbe az izgalmas világba és lássuk meg, hogy ki lesz a következő kincskereső!

A kiállítás 2021. 06. 20. – 2022. 01. 30. között, csütörtöktől vasárnapig 10 és 18 óra között tekinthető meg.

A tárlatvezetés belépőjeggyel látogatható.

A rendezvény védettségi igazolvány felmutatásával és előzetes regisztrációval (regisztracio@muzeumicentrum.hu) látogatható.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Az FMC eseményein kép- és videófelvétel készülhet. Részvételével Ön hozzájárul ahhoz, hogy az FMC a felvételeket közösségi média felületein és honlapján felhasználja. Hozzájárulását az info@muzeumicentrum.hu címen bármikor visszavonhatja.

2021.09.10.
17:00 — 18:30 (1h 30′)

Ferenczy Múzeum

iCal