párbeszéd irodalomról

Keresztrím

Résztvevők:

Győrffy Ákos
Székely Örs

Megragadó majd váratlanul replikázó, magamutogatóan bravúros vagy kifinomultan érzéki rímek – összecsengések a Keresztrímben.

A Ferenczy Múzeumi Centrum irodalmi beszélgetéssorozatának alapötlete szerint Szilágyi Zsófia Júlia irodalomtörténész párban meghívott vendégei közül hol a fiatal, most induló, hol a már jelentős életművet felmutatott, elismert író, költő választja meg saját értékei, szakmai kíváncsisága szerint beszélgetőpartnerét. Székely Örs elsőkötetes költő Győrffy Ákost választotta.

SZÉKELY ÖRS
1992-ben született Kolozsváron. Költő, műfordító. A szem folyóirat volt szerkesztője, ex-kántor, gyakorló kertész. 2020-ban jelent meg ostinato című verseskötete a FISZ-nél. Álmában orgonál és Hölderlint fordít, ha felébred, doktorit ír.

GYŐRFFY ÁKOS
1976-ban született Vácon, ma Börzsönyligeten él. Költő, író, jelenleg újságíró a Mandiner című lapnál. A Csóványos északi oldala kötettel debütált, a déli oldalán Kismaros díszpolgára. A Bajdázó és Horhos zenekarokban zenél. Friss kötete A távolodásban.

Az esemény ingyenesen látogatható.

A program az NKA támogatásával valósul meg.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Az FMC eseményein kép- és videófelvétel készülhet. Részvételével Ön hozzájárul ahhoz, hogy az FMC a felvételeket közösségi média felületein és honlapján felhasználja. Hozzájárulását az info@muzeumicentrum.hu címen bármikor visszavonhatja.

2022.04.02.
18:00 — 19:30 (1h 30′)

Czóbel Múzeum

iCal