Kerekasztal-beszélgetés

Beszéljünk róla! VOL. 01. Szituációk – Kihívások

Résztvevők:

Prof. Dr. Kiss Gyula DLA építészmérnök
B. Szabó Veronika építész
Prosek Zoltán múzeumigazgató

Vol. 01. Szituációk – kihívások címmel nyílt kiállítás a Szentendrei Képtárban. A kiállítás szándéka az ötletek, vélemények cseréje, a diskurzus beindítása Szentendre fontos, felújítandó múzeumépületei kapcsán.
Az Óbudai Egyetem Ybl Építészeti Tanszék mesterszakos hallgatói szabad kezet kaptak a tervezés során, műemlékvédelmi és műszaki korlátok nem szabtak gátat fantáziájuknak, a szabad alkotásnak. Az ötletek átbeszélésére, közös gondolkodásra várunk mindenkit a kiállításhoz kapcsolódó kerekasztal-beszélgetésen.

Az építészhallgatók a Vajda Múzeum, a Szentendrei Képtár és a Barcsay Múzeum épületeire dolgoztak ki ötletkoncepciót. A tervezés témavezetői Krizsán András DLA, Prof. Dr. Kiss Gyula DLA és Prof. Dr. Ferencz Marcel DLA voltak.
A november 18-án nyílt kiállításon külön teremben bemutatásra kerültek a MűvészetMalom középső szárnyáról készült tervek is. Az ötlettervek december 9-ig tekinthetők meg.

A programra és a kiállítás megtekintésére a belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött:
regisztracio@muzeumicentrum.hu

A múzeum rendezvényei és kiállításai védőmaszk viselésével látogathatók.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Az FMC eseményein kép- és videófelvétel készülhet. Részvételével Ön hozzájárul ahhoz, hogy az FMC a felvételeket közösségi média felületein és honlapján felhasználja. Hozzájárulását az info@muzeumicentrum.hu címen bármikor visszavonhatja.

2021.12.04.
17:00 — 18:30 (1h 30′)

Szentendrei Képtár

iCal