koncert

Jazz Estek Szentendre | Fesztivál

Fellépők:

Oláh Krisztián Quartet | Szőke Nikoletta Jazzplosion

19:00 Oláh Krisztián Quartet

Oláh Krisztián Artisjus-, Junior Príma-, és kétszeres Orszáczky-díjas zongoraművész. A támogató és inspiráló családi közeg, melyben felnőtt, jó alapot adott tehetsége kibontakoztatására. Tizenhét évesen Marosvásárhelyen, 20 évesen a Montreux-i Jazz Fesztiválon nyert díjakat, három évvel később – első magyarként – döntőbe jutott a Monk Institute zongoraversenyén. Zenéjének fontos részét képezik a klasszikus zenei elemek és kompozíciós technikák a kortárs jazz improvizatív sodrása mellett. Zenekarával At the back of my mind (2020) címmel adtak ki bemutatkozó albumot, a Crescendo (2022) az impulzív ösztönös írásból a tudatosság felé fordul. Harmadik nagylemezük Music for 24/7 címmel idén jelent meg, közreműködik rajta Nagy-Britannia egyik emblematikus fúvós szekciója, a TRYPL Horns. A fantasztikus hangulatot teremtő zenekar műsora Krisztián saját szerzeményeire épül, ám a tagok mind nagyszerű improvizatőrök is.

Oláh Kálmán – szaxofon
Orbán György – nagybőgő
Serei Dániel – dob
Oláh Krisztián – zongora

20:30 Szőke Nikoletta Jazzplosion

Az ország egyik legnépszerűbb jazzénekesnője, Szőke Nikoletta sok egyéb felkérése mellett most látta elérkezettnek az időt, hogy olyan muzsikusokkal hozzon létre all-star jazz csapatot, akikkel régóta kapcsolatban áll. Tavaszi bemutatkozásuk után ez lesz a második fellépésük, amelynek gerincét a szólistaként is megnyilvánuló tagok szerzeményei adják, nem csak kirobbanóan életteli, hanem színes és változatos műsort is adva. A montreux-i jazz énekverseny győztesét, a Junior Príma-díjas Szőke Nikolettát többször az év énekesnőjének választották. A hazai koncerttermek és fesztiválok mellett lépett már fel nagy sikerrel New Yorkban, Tokióban, Brüsszelben, Koppenhágában, Londonban és Berlinben is, énekelt többek között Michel Legrand-nal, Bobby McFerrinnel, Kurt Ellinggel és Gregory Hutchinsonnal. Eddig hét szólólemeze jelent meg, a Moonglow címmel kiadott legutóbbinak a Grammy-díjas Helik Hadar volt a producere. Zenekarának tagjai közül László Attila a Gitármágia zenekarral, Barcza-Horváth József pedig Gadó Gáborral már szerepelt a Barcsay-udvarban. Balázs Elemér méltán népszerű saját együttesében, a BE Groupban sokáig énekelt Nikoletta is. Fekete-Kovács Kornél a Modern Art Orchestra vezetése mellett számtalan meghívást kap vendégszólistaként.

Szőke Nikoletta – ének
Fekete-Kovács Kornél – trombita
László Attila – gitár
Barcza-Horváth József – bőgő
Balázs Elemér – dob

A Jazz Estek házigazdája: Magyar Bálint
Magyar Bálintot sokan láthatták a Frank Sinatra szimfonikus swing est egyik főszereplőjeként tavasszal több városban is, vagy a Group’n Swing együttesben. A Zeneakadémia elvégzése után az énekes-színész ismertségét tévés szerződéseinek köszönheti, de hangjának sokoldalúságával az operától a rajzfilm-szinkronig mindent meg tud oldani, nagy népszerűségnek örvendtek a járvány alatti podcastjai is. Idén ő a Jazz Estek Szentendre házigazdája.

Napijegy: 3200 Ft, elővételben április 30-tól május 20-ig: 2900 Ft.
Jegyek online: www.jegymester.hu, személyesen a Ferenczy Múzeumban (Kossuth Lajos u. 5.) és a Tourinform Irodában (Dumtsa Jenő u. 22.) vásárolhatók.

A jazzhétvégén, június 2–4. között a Jazz Estek Szentendre karszalaggal a Ferenczy Múzeumi Centrum valamennyi kiállítása ingyenesen látogatható!

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Az FMC eseményein kép- és videófelvétel készülhet. Részvételével Ön hozzájárul ahhoz, hogy az FMC a felvételeket közösségi média felületein és honlapján felhasználja. Hozzájárulását az info@muzeumicentrum.hu címen bármikor visszavonhatja.

2023.06.03.
19:00 — 23:00 (4h)

Barcsay Udvar

iCal