koncert

Jazz Estek Szentendre | Fesztivál

Fellépők:

Szentendrei Vujicsics Tihamér Zeneiskola | Tóth Viktor | Oláh Szabolcs | Szabó Dániel Quintet

17:00 A Szentendrei Vujicsics Tihamér Zeneiskola növendékkoncertje

Hangszerbemutatóval egybekötött mini koncert a Vujicsics Tihamér Alapfokú Zeneiskola fafúvós tanszakának szaxofonista növendékeivel.
Fellépők: Poják Zoltán Lőrinc, Gottlasz Kristóf, Bagi Walter, Huszti Keve és Galambos Csanád, Kocsis Ábris, Fáy Lukács, Bakó Noémi, Maróti Márton.
Felkészítő tanár: Nagy Viktor.
A program ingyenesen látogatható.

17:20 Magyar népmesék szaxofonnal – Tóth Viktor előadása iskolásoknak

Mesterkurzusokon vagy éppen gyerekeknek mesélve-zenélve egyaránt érvényesül Tóth Viktor szaxofonos, zenekarvezető, nemzetközileg elismert szólista bűvereje, amint erről a szentendreiek legutóbb, két éve már meggyőződhettek, amikor triójával szerepelt a fesztiválon. Ezen, az iskolásoknak szóló, különleges mozielőadáson a hangszerbemutató-beszélgetés után Tóth Viktor az ismert magyar népmesék rajzfilmjeire improvizál, imitálja az állatok hangját, a zene szárnyán a történettel repíti hallgatóságát és mosolyt csal kicsik és nagyok arcára. Sikerrel mesélt-zenélt már gyermekeknek, felnőtteknek egyaránt, Észtországtól, Erdélyen és tengerentúlon át több hazai filmfesztiválon.
A program ingyenesen látogatható.

19:00 Oláh Szabolcs: The Silent Call

A gitáros Oláh Szabolcs mélységeket mutató, egyedi világába visz lélekteli, mesés zenéjével. A többszörös díjnyertes zeneszerző legújabb, The Silent Call című szvitjét tartalmazó albuma év végén jelent meg. A darab megírásához a szerző tanulmányozta a klasszikus és modern vonósnégyeseket, beleértve a jazz zenében való megjelenést is. Az igényes szvit szimbolikus felépítését egy meditatív ösvény állomásai mutatják, melyet a szerző a nyugati szellemtudományból merített. Mindebből egy megragadó, lélekemelő, derűs programot alkotott. Oláh partnerei a hazai jazz-élet kiemelkedő muzsikusai, a közreműködő vonósnégyes pedig a Junior Príma-díjas Accord Quartet.
„A Silent Call számomra egy jól megkomponált szvit letisztult előadása. Kifogástalan professzionalizmus és melegszívűség jellemzi ezt a felvételt.” – írta a darabról Howard Mandel, az Amerikai Jazzújságíró Szövetség elnöke.

Oláh Szabolcs – gitár
Cseke Gábor – zongora
Bögöthy Ádám – bőgő
Csízi László – dob
Mező Péter – hegedű
Veér Csongor – hegedű
Hargitai Bence – brácsa
Ölveti Mátyás – cselló

A Jazz Estek házigazdája: Magyar Bálint
Magyar Bálintot sokan láthatták a Frank Sinatra szimfonikus swing est egyik főszereplőjeként tavasszal több városban is, vagy a Group’n Swing együttesben. A Zeneakadémia elvégzése után az énekes-színész ismertségét tévés szerződéseinek köszönheti, de hangjának sokoldalúságával az operától a rajzfilm-szinkronig mindent meg tud oldani, nagy népszerűségnek örvendtek a járvány alatti podcastjai is. Idén ő a Jazz Estek Szentendre házigazdája.

Napijegy: 3200 Ft, elővételben április 30-tól május 20-ig: 2900 Ft.
Jegyek online: www.jegymester.hu, személyesen a Ferenczy Múzeumban (Kossuth Lajos u. 5.) és a Tourinform Irodában (Dumtsa Jenő u. 22.) vásárolhatók.

A jazzhétvégén, június 2–4. között a Jazz Estek Szentendre karszalaggal a Ferenczy Múzeumi Centrum valamennyi kiállítása ingyenesen látogatható!

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Az FMC eseményein kép- és videófelvétel készülhet. Részvételével Ön hozzájárul ahhoz, hogy az FMC a felvételeket közösségi média felületein és honlapján felhasználja. Hozzájárulását az info@muzeumicentrum.hu címen bármikor visszavonhatja.

2023.06.02.
17:00 — 21:00 (4h)

Barcsay Udvar

iCal