finisszázs

Vincze Ottó: Kifutó modellek

Kurátor:

Muladi Brigitta

A varró workshopon Vincze Ottó képzőművész Kifutó modellek című kiállításának finisszázsán Somody Bea ruhatervező és Farkas Bori textiltervező vezetésével izgalmas anyagokból varrhatunk divatos táskát kézzel vagy géppel.

Vincze Ottó Munkácsy-díjas képzőművész Kisvárdán, 1964-ben született, Szentendrén él és dolgozik. A Képzőművészeti Főiskola esti tagozatán folytatott tanulmányokat, de Szentendrén Barcsay Jenő, Balogh László, Deim Pál, Szántó Piroska műterme jelentették számára az igazi akadémiát.
1987-ben tagja lett a Vajda Lajos Stúdiónak, melynek az ezredforduló után tíz évig elnöke is volt. Ebben az évben nyert felvételt a Fiatal Képzőművészek Stúdiójába (ma FKSE). 1988-ban a Szentendrei Grafikai Műhely tagjai közé választották. A Miskolci Grafikai Biennálén kétszer kapta meg a Magyar Grafikáért Alapítvány szakmai díját. 1989-ben felvételt nyert az akkori Képzőművészeti Alap festő szakosztályába (ma Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete).
Tanulmányainak végeztével pályáját festőművészként kezdte. 1993–1996 között Derkovits ösztöndíjas volt, majd a 90-es évek második felében és az ezredforduló után többnyire Németországban, Svájcban nyert el ösztöndíjakat és állított ki.
Számos jelentős szakmai díjat és külföldi ösztöndíjat nyert el: 1996–1997: Künstlerdorf Schöppingen ösztöndíja, 1997: Art Cologne, a Kölni Művészeti Vásár támogatott kiállítója; Schloss Plüschow Mecklenburgische Künstlerhaus ösztöndíja, 1999: Schleswig-Holsteinische Künstlerhaus ösztöndíja, Künstlerhauser Worpswede DAAD ösztöndíj, 2003 Kunststiftung Stuttgart ösztöndíja, 2009: Cité Internationale des Arts ösztöndíja, Párizs, 2010: Victor Vasarely ösztöndíj, Párizs. 2017-ben River-pool elnevezésű projektje Szentendre után az 57. Velencei Képzőművészeti Biennále ideje alatt, a Giudecca sziget partjánál aratott nemzetközi sikert és nagy médiavisszhangot.
Vincze Ottó tevékenységének vezérműfaja ma a térinstalláció, de a grafika és a videó műfajában is dolgozik. Komplex esztétikai rendszerben gondolkodik, ami a mondriani, malevicsi humán alapú konstruktív-szürrealista festészethez és a városának „motívumközpontú” spirituális hagyományaihoz kapcsolódik.

A kiállítás 2022. április 10-től június 5-ig csütörtöktől vasárnapig 10 és 18 óra között látogatható.

A részvétel regisztrációhoz kötött (max. 10 fő).
Regisztráció: regisztracio@muzeumicentrum.hu

A program belépőjeggyel látogatható, melyet online is megvásárolhatnak.

A múzeumi belépés kiállításainkra és programjainkra az egészségügyben dolgozóknak 2022. december 31-ig INGYENES!

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Az FMC eseményein kép- és videófelvétel készülhet. Részvételével Ön hozzájárul ahhoz, hogy az FMC a felvételeket közösségi média felületein és honlapján felhasználja. Hozzájárulását az info@muzeumicentrum.hu címen bármikor visszavonhatja.

2022.07.16.
10:00 — 13:00 (3h)

Szentendrei Képtár

iCal