tárlatvezetés

Fodor Balázs költő és Deim Balázs fotográfus tárlatvezetése

Kurátor:

Kopin Katalin

Fodor Balázs költő és Deim Balázs fotográfus baráti beszélgetésen alapuló közös tárlatvezetése a Passing Time című kiállításon. A finisszázst a megnyitó napján elhelyezett, három hónapig exponáló lyukkamerák ünnepélyes kinyitása teszi különösen izgalmassá. Tárjuk fel együtt az idő titkait!

Miközben végig nézzük a kiállításon szereplő fotósorozatot, arról beszélgetünk, hogy milyen motivációk és történetek húzódnak meg egy-egy hosszútávú fotóprojekt hátterében, miért olyan fontos az alkotó számára az idő múlásának megragadása. De szót ejtünk régebbi ügyekről is, miért ölt láthatósági mellényt és cipel egy létrát magával egy fotográfus, hogyan alakulhat át egy katonai hangár camera obscurává, miért izgalmas hitelesnek tűnő fiktív űrképeket készíteni? Milyen fogadtatása van a műveinek Ljubljanában, Baselben vagy Bécsben? Szóba kerülnek majd mesterek és inspiráló olvasmányok is.

A kiállítás 2022. 06. 18. – 2022. 09. 11. között csütörtöktől vasárnapig 10 és 18 óra között látogatható.

A tárlatvezetés ingyenesen látogatható.

A múzeumi belépés kiállításainkra és programjainkra az egészségügyben dolgozóknak 2022. december 31-ig INGYENES!

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Az FMC eseményein kép- és videófelvétel készülhet. Részvételével Ön hozzájárul ahhoz, hogy az FMC a felvételeket közösségi média felületein és honlapján felhasználja. Hozzájárulását az info@muzeumicentrum.hu címen bármikor visszavonhatja.

2022.09.11.
17:00 — 19:00 (2h)

Vajda Múzeum

iCal