finisszázs

A jövő gyermekéhez

Kurátor:

MIKLÓSVÖLGYI Zsolt

FInisszázs Pándi Balázzsal A jövő gyermekéhez című kiállításban.

Pándi Balázs aszpiktor a Borsos Lőrinc kiállítás záró eseményére komponált svédasztal-válogatásával várunk mindenkit szeretettel. Hidegtálak, meleg szívvel tálalva. Lesz zene is, a helyzet jelentőségéhez méltó.
Pándi Balázs dobos, újságíró. Olyan előadókkal turnézott, mint VenetianSnares, Otto von Schirach, a The KilimanjaroDarkjazzEnsemble, de készített már lemezt Jim Jarmusch-sal, Thurston Moore-ral, MatsGustafsonnal, Merzbow-val, mostanában pedig Beton.Hofi zenekarában dobol. Emellett Tandori Dezső életművének zenei vonatkozásait gyűjti és kutatja; lelkes műgyűjtő, és séf.

A Borsos Lőrinc művészpáros legújabb, A jövő gyermekéhez című egyéni kiállítása az eddig rájuk jellemző alkotói stratégiákhoz képest fordulópontnak tekinthető. A legkorábbi, főként politikai tárgyú, társadalomkritikus, majd az azt követő önmitizáló és önelemző munkákhoz képest az utóbbi időkben kísérletezőbb, a videó- és szerepjátékokkal is rokonítható világépítési stratégiák jellemzik alkotásaikat.
A Ferenczy Múzeumban bemutatott műalkotások és installációk hasonló spekulatív valóságok létrehozására tesznek kísérletet. Azonban az alkotókra jellemző sötétebb, a „festészet éjszakai oldalához” kapcsolódó esztétikák mellett a mostani kiállítás anyaga egyúttal egy új, formailag kötetlenebb, kísérletezőbb művészi nyelv megteremtésére irányul.
A dramaturgiailag két fő részre osztható installatív tér első egysége egy világégésen túli technotörzs mágikus rítusaiba és kelléktárába enged bepillantást. Ehhez képest a második rész egy kísértetiesen túlvilágított térbe vezet át, ahol az önmagából kiforgatott múzeum falain túlról a miénkkel párhuzamosan épülő alternatív valóság köszön vissza ránk. Olyan különös másvilág, amelyről nem lehet elsőre eldönteni, hogy vajon mi alapítottuk-e a jövő gyermekei számára, vagy épp ők építették nekünk.

A program belépőjeggyel látogatható, amit online is megvásárolhatnak.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Az FMC eseményein kép- és videófelvétel készülhet. Részvételével Ön hozzájárul ahhoz, hogy az FMC a felvételeket közösségi média felületein és honlapján felhasználja. Hozzájárulását az info@muzeumicentrum.hu címen bármikor visszavonhatja.

2024.01.20.
11:00 — 13:00 (2h)

MűvészetMalom

iCal