filmvetítés

Koyaanisqatsi- Kizökkent világ

Deim Balázs fotográfussal és Kopin Katalin kurátorral.

A dialógusok és valódi cselekmény nélküli film soha nem látott perspektívából mutatja meg a természet csodáit, a felhőket, a viharokat, a naplementét és az éjszaka fényeit, hol lassítva, hol felgyorsítva az eseményeket, majd az ember alkotta létesítmények művészien fényképezett részleteiben merülhet el a néző, a milliós nagyvárosok forgatagában, a szinte néptelen sivatagok látványában, a különböző népcsoportokhoz tartozó emberi arcokban, de láthatunk balettszerűen mozgó gyártósoron dolgozó robotokat, az ipar képeit, és láthatjuk az emberi pusztítás nyomait is.
Koyaanisqatsi hopi nyelven annyit jelent: egyensúlyából kibillent világ – kizökkent világ.
A Passing Time című fotográfiai kiállítás alkotóját, Deim Balázst arra kértük, válasszon egy számára inspiráló filmet, ami hatással volt a szemléletére és hasonló témakört mutat be, mint amit a fotográfiáival is láttatni akar. A filmvetítés előtt beszélgetünk az alkotó időszemléletéről, az experimentális fotográfiáról és a kiállítás képeinek hátterébe is bepillantást nyerünk.

A belépés ingyenes.

Helyszín: Vajda Múzeum kertje, rossz idő esetén a PhotoLab kiállítótere

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Az FMC eseményein kép- és videófelvétel készülhet. Részvételével Ön hozzájárul ahhoz, hogy az FMC a felvételeket közösségi média felületein és honlapján felhasználja. Hozzájárulását az info@muzeumicentrum.hu címen bármikor visszavonhatja.

2022.07.28.
20:00 — 21:00 (1h)

Vajda Múzeum

iCal