filmvetítés

A nomádok földje (Nomadland)

Filmvetítés és pódiumbeszélgetés Bácsi Róbert László fotóművésszel. A beszélgetést vezeti: Kopin Katalin, a Szabadság gesztusai című kiállítás kurátora.

A filmről:
Egy nevadai kisváros gazdasági összeomlását követően Fern (Frances McDormand) mindent bepakol furgonjába és elindul, hogy modern nomádként a hagyományos társadalmon kívüli életet folytasson. Chloé Zhao rendező harmadik játékfilmje, A nomádok földje valódi nomádokat (Linda May, Swankie és Bob Wells) vonultat fel Fern társaiként, amint Amerika nyugati felének végtelen vidékeit rója. Az Oscar-díjas film számos más kitüntetés mellett díjat nyert a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon és a Velencei Filmfesztiválon is.

A kiállításról:
A Szabadság gesztusai című fotográfiai kiállítás alkotóját, Bácsi Róbert Lászlót arra kértük, válasszon egy számára inspiráló filmet, ami hatással volt a szemléletére és hasonló témakört mutat be, mint amit a fotóesszéivel is láttatni akar. Ahogyan a filmben is a szabadságot választó, társadalmi kötöttségektől mentes emberek sorsa kerül fókuszba, úgy a kiállításon szereplő Szabad élet és a Kövesd a Napot! című fotósorozatok is ezt az életfelfogást mutatják be. A beszélgetés során ezen képsorozatok hátterét ismerhetjük meg és a fotográfus személyes élményeit, amelyeket utazásai során él át.

Helyszín: P’Art Mozi, Duna korzó 25.
Jegyár: felnőtt: 1500 Ft, diák/nyugdíjas: 1200 Ft, diák vagy nyugdíjas igazolvány felmutatása szükséges.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Az FMC eseményein kép- és videófelvétel készülhet. Részvételével Ön hozzájárul ahhoz, hogy az FMC a felvételeket közösségi média felületein és honlapján felhasználja. Hozzájárulását az info@muzeumicentrum.hu címen bármikor visszavonhatja.

2022.03.09.
18:00 — 19:00 (1h)

P’Art Mozi

iCal