filmvetítés

Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre

„A Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című filmben valóság és képzelet csúszik össze egy szerelmes nő fejében. Márta, a negyvenéves idegsebész szerelmes lesz. Fényes amerikai karrierjét hátrahagyva visszatér Budapestre, hogy új életet kezdjen a férfival. Ám Márta hiába vár a Szabadság-híd pesti hídfőjénél: a férfi nem jelenik meg a randevún. Márta kétségbeesetten a keresésére indul, de amikor rátalál, élete szerelme azt állítja: sohasem látta őt azelőtt.”
A filmvetítés előtt 17.30-tól tárlatvezetés és beszélgetés Csontó Lajos képzőművésszel és Kopin Katalin kurátorral.
Emléktöredékek, érzetek, sejtések, megélt és képzelt érzelmek, hangulatok véletlenszerű találkozása, pillanatnyi együttállása, időben és térben való alkalmi összhangzata jellemzi Csontó Lajos Egybeesés című kiállítását. Egy filmszerű történetben járunk, melyben az események alakulását a saját projekcióink, emlékbetöréseink, asszociációink formálják és alakítják. Az alkotó egy érzéki teret hoz létre, mely keretet és felületet ad az emóciók, emlékek előhívásához, kivetüléséhez. Egy több irányból olvasható történet bontakozik ki előttünk, melynek lapjait tetszőleges sorrendben lapozhatjuk fel. Ezeket a szálakat bontjuk ki a tárlatvezetés során, miközben megismerjük az alkotó szándékát, céljait és munkamódszerét.

A kiállítás 2022. 10. 08. – 2022. 10. 30. között csütörtöktől vasárnapig 10 és 18 óra között látogatható

Programjegy: 1000 Ft

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Az FMC eseményein kép- és videófelvétel készülhet. Részvételével Ön hozzájárul ahhoz, hogy az FMC a felvételeket közösségi média felületein és honlapján felhasználja. Hozzájárulását az info@muzeumicentrum.hu címen bármikor visszavonhatja.

2022.10.13.
17:30 — 18:30 (1h)

Vajda Múzeum

iCal