filmvetítés

Egy szerelem három éjszakája

PREMIERvetítés! Egy szerelem három éjszakája

Az első magyar musical vetítése a Két paletta. Modok Mária & Czóbel Béla kiállításhoz kapcsolódóan.

Az Egy szerelem három éjszakája című első magyar musicalt 1961-ben a Petőfi Színház mutatta be, majd 1967-ben filmet készítettek belőle. Hubay Miklós darabjának zenéjét Ránki György, szövegkönyvét az a Vas István írta, aki Szántó Piroska férje, és Modok Mária művészetének nagy tisztelője volt. A két házaspár gyakran járt egymáshoz vendégségbe, és valószínűleg Vas István ötlete, hogy a műtermi jelenetek a Czóbel-házban, Modok Mária szobájában forogjanak. A főbb szerepeket Venczel Vera, Sinkovits Imre, Latinovits Zoltán, Darvas Iván, Kállai Ferenc játssza. A díszlettervező Romvári József.

„Az Egy szerelem három éjszakája igazi műfaji különlegesség. A háborús dráma a vidám románcok és zenés vígjátékok elemeivel keveredik. A szörnyű tragédiát folyamatosan fellazítják a slágeres dalok, máskor a komédia kap sötétebb tónusokat. Az operatőr, Somló Tamás, Jancsó Miklós első korszakának fontos alkotótársa. Markáns látásmódja ebben a filmben is meghatározó jelentőségű. A háború fekete-fehér képeivel szemben a múlt különleges színekben pompázik. Az Egy szerelem három éjszakája nemzetközi filmfesztiválokon is bemutatkozott, a hazai mozikban hétszázezernél is több néző váltott rá jegyet.” – Idézet Huber Zoltán kritikájából.

Forrás: Filmarchívum | port.hu

A vetítés után beszélgetés a Két Paletta. Modok Mária & Czóbel Béla kiállítás kurátorával, Muladi Brigittával.

A kiállítás 2021. október 29. – 2022. október 30. között, csütörtöktől vasárnapig 10:00-18:00 óra között látogatható.

Helyszín: P’Art Mozi, Duna korzó 25.
Programjegy: 1000 Ft

Az esemény regisztrációhoz kötött:
regisztracio@muzeumicentrum.hu

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

A múzeum rendezvényei és kiállításai védőmaszk viselésével látogathatók.

Az FMC eseményein kép- és videófelvétel készülhet. Részvételével Ön hozzájárul ahhoz, hogy az FMC a felvételeket közösségi média felületein és honlapján felhasználja. Hozzájárulását az info@muzeumicentrum.hu címen bármikor visszavonhatja.

2021.12.12.
16:00 — 17:00 (1h)

P’Art Mozi

iCal