filmvetítés

INFORG FILMKLUB
Filmvetítés és pódiumbeszélgetés az alkotókkal

Vendégek:

Pápai Zsolt filmtörténész
Muhi András producer
Szalai Károly vágó

Fliegauf Bence rendezésében készült az Inforg Stúdió Dealer című játékfilmje, melyet a szentendrei P’Art Moziban vetítünk A kísérletezés szabadsága. Inforg Stúdió 2000–2010 című kiállításhoz kapcsolódóan.

Pápai Zsolt
Filmtörténész, kritikus. Az ELTE BTK Filmtudomány tanszékének adjunktusa, valamint a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Kolozsvári Kara vendégoktatója. Tanított továbbá a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, a Szegedi Tudományegyetemen, a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen, a Metropolitan Egyetemen. Kötetei: Korszakalkotók – Kortárs amerikai filmrendezők (2013; társszerzőkkel); Hollywoodi Reneszánsz – Formatörténet és európai hatáskapcsolatok a hatvanas-hetvenes években (2020). Kritikái, tanulmányai, esszéi különböző lapokban, folyóiratokban, internetes portálokon jelentek meg (Filmvilág, Metropolis, Magyar Narancs, Pannonhalmi Szemle, Pergő Képek, magyar.film.hu, revizoronline.com, stb.).

Szalai Károly
A Dealer című film vágója, a Budapesti Metropolitan Egyetem docense, a FreeSZFE tanára, az Európai és az Amerikai Filmakadémia tagja, Balázs Béla-díjas. Közel 30 játékfilmben és 50 dokumentumfilmben közreműködött, mint vágó. Olyan sikeres művek kapcsolódnak a nevéhez, mint a Feleségem története, Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre, Valan, Testről és lélekről, Final Cut/Hölgyeim és uraim.

A kiállítás 2021. 09. 26. – 2022. 01. 09. között, csütörtöktől – vasárnapig 10 és 18 óra között tekinthető meg.

Helyszín: P’Art Mozi, Duna korzó 25.
Jegyár: 1200 Ft
Regisztráció: regisztracio@muzeumicentrum.hu

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Az FMC eseményein kép- és videófelvétel készülhet. Részvételével Ön hozzájárul ahhoz, hogy az FMC a felvételeket közösségi média felületein és honlapján felhasználja. Hozzájárulását az info@muzeumicentrum.hu címen bármikor visszavonhatja.

2021.09.30.
18:00 — 19:00 (1h)

P’Art Mozi

iCal