workshop

Barcsay Jenő: A formák ritmusa

Kurátor:

Iberhalt Zsuzsa

Érdekel, hogyan lehet egy embert megrajzolni? Légy kezdő vagy haladó, szeretettel várunk rajzfoglalkozásunkon, ahol az emberi test felépítését tanulmányozzuk Barcsay Jenő: Művészeti anatómiája nyomán; nem más, mint Baksai József Munkácsy Mihály-díjas festőművész és rajztanár mentorálásával..

Barcsay Jenő a XX. század egyik legmeghatározóbb magyar festőjének iskolateremtő életműve szervesen kötődik Szentendre városához. 1929-től a Szentendrei Festők Társaságának és a Művésztelepnek is tagja lett. A Duna-parti kisváros távlati látványa, szűk utcái, hangulatos épületei szolgáltatták azokat a festészeti motívumokat, melyek felkutatására a művész a szentendrei macskaköveket rótta minduntalan, s melyek végigkísérték alkotói útján. Festészeti grafikai és murális alkotásai mellett, tanári munkásságával is maradandót alkotott.

A workshop programjeggyel látogatható, amit online is megvásárolhatnak.

A programra regisztráció szükséges: muzeumpedagogia@muzeumicentrum.hu

A workshopot 12 éven felülieknek ajánljuk.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Az FMC eseményein kép- és videófelvétel készülhet. Részvételével Ön hozzájárul ahhoz, hogy az FMC a felvételeket közösségi média felületein és honlapján felhasználja. Hozzájárulását az info@muzeumicentrum.hu címen bármikor visszavonhatja.

2023.11.25.
16:00 — 18:00 (2h)

Kmetty Múzeum

iCal