bemutató | kerekazstal beszélgetés

Adventi szitanyomat bemutató

Beszélgetőtársak:

Radnóczy Eszter, az Este’r Partners belsőépítészeti stúdió vezető tervezője, alapítója
Muladi Brigitta FMC kurátor, IKON művészeti vezető
Vincze Ottó képzőművész

Moderátor:

Gyürke Katalin kulturális újságíró

Három évvel ezelőtt indítottuk el az IKON-ban kiállító művészek és a Ferenczy Múzeum Grafikai Műhelyének közös projektjét, amelynek eredményeként 10 lapos, elegáns, vászonborítóval ellátott szitamappák készülnek, amelyeket a látogatók megvásárolhatnak.

Az idei advent kiemelt eseményeként megrendezett mappabemutató keretein belül a műalkotások sokszorosított változatainak népszerűségéről beszélgetünk a szakma közismert szakértőivel. Fókuszba kerül a művészi nyomatok szerepe a belsőépítészet kapcsán. Miért díszítsük életterünket kisszériás művészeti alkotásokkal, poszterek helyett? Mikor, hogyan, kik készítették Európában az első sikeressé vált művészi nyomatokat? Befektetés is lehet, vagy csak dísztárgy a grafikai mappa? Erről és még sok másról lesz szó a kerekasztal beszélgetésen.
Az eseményen megtekinthetők és megvásárolhatóak eddig elkészült egyéni sorozatok – Nádler István, Haász István, Balogh László, Hajdú László, Vincze Ottó, Fridvalszki Márk, Dobokay Máté, Kútvölgyi-Szabó Áron szitái és a karácsonyi mappánk, Csontó Lajos, Koós Gábor, Nagy Barbara, Richter Sára nyomatai.

Regisztráció: regisztracio@muzeumicentrum.hu
Ingyenesen látogatható program.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Az FMC eseményein kép- és videófelvétel készülhet. Részvételével Ön hozzájárul ahhoz, hogy az FMC a felvételeket közösségi média felületein és honlapján felhasználja. Hozzájárulását az info@muzeumicentrum.hu címen bármikor visszavonhatja.

2023.12.01.
18:00 — 20:00 (2h)

Ferenczy Múzeum

iCal