Családi programok

Családi nap

Ha eljön a hónap harmadik vasárnapja, akkor FMC Családi nap! Várjuk a família minden tagját: szülőket, testvéreket, nagyszülőket és unokákat. Amíg mi, múzeumpedagógusok a gyerekekkel felfedezünk egy-egy kiállítást, addig a szülők megtekinthetik állandó, vagy épp időszaki tárlatainkat. 10-12 óráig változatos tematikával, workshopokkal, meghívott vendégekkel várjuk a résztvevőket.

Következő alkalmak

Nyomot hagyni

Szeptember 18.

Ha szeretsz festeni és kotyvasztani, okvetlenül gyere el a múzeumba vasárnap délelőtt! Különleges hatású festékeket keverünk többek között agyag, homok, gipsz, só, cukor és liszt hozzáadásával. A keverékekből téglákat gyártunk, és kipróbáljuk a házi papírkészítést is. Az általunk merített papírra egyedi jeleket festünk.
Játszós ruhában gyere!

Helyszín: Ferenczy Múzeum, Kossuth utca 5.
Maximális létszám: 16 fő. A programra regisztráció szükséges: muzeumpedagogia@muzeumicentrum.hu

Szakkörök

Nyitott műhely

Az FMC tehetséggondozó szakköre rajzolni szerető, és rajzolni nem szerető 12 éven felüli diákoknak minden kedden 14.30-16.00-ig. A családias hangulatú műhelyfoglalkozásokon technikákat, praktikákat tanulunk, kreatívkodunk és művekkel ismerkedünk. A foglalkozások lazán egymásra épülnek, de egyenként is látogathatók.

Festőösvény

Minden hónap második szombatján, 14-16 óráig várjuk a nagycsoportos és kisiskolás korú gyerekeket játékos műhelyfoglalkozásainkra. A múzeum gyűjteményében található modern és kortárs festmények világában kalandozunk, minden alkalommal egy művész alkotásaival ismerkedünk játékos formában, és a hozzá köthető technikával valami újat alkotunk.

Táborok

Nyaranta múzeumpedagógiai és művészetpedagógiai (GYÍK) táborokba várjuk a múzeumi gyűjtemények, kiállítások és művészetek iránt érdeklődő alsó és felső tagozatos gyerekeket. Múzeumpedagógiai táboraink tematikája mindig az aktuális kiállítások anyagához kapcsolódik. Az egyhetes együttlét lehetőséget ad olyan felfedeztetős, élményekkel és kalandokkal teli időtöltésre, amely során elmélyültebben ismerhetnek meg, járhatnak körbe egy számukra érdekes témát, tudományterületet a résztvevők.
A 2023-as nyári táborainkról április végén, május elején olvashatnak részletes információt.

Országos rendezvények

Magyar festészet napja

A jeles napról közösségi program keretében emlékezünk meg minden évben, ahol természetesen festünk.

Múzeumok Éjszakája

A Ferenczy Múzeumi Centrum minden évben bekapcsolódik a Múzeumok Éjszakája rendezvénysorozatba. Változatos és szórakoztató programokkal készülünk, a legkisebbektől a legnagyobbakig minden korosztályra gondolunk.

Múzeumok Őszi Fesztiválja

A FMC évről évre gazdag programkínálattal csatlakozik ehhez az országos kezdeményezéshez. Múzeumpedagógiai foglalkozások, családi napok és közösségi alkotás várja az érdeklődőket.