Családi programok

Családi nap

Ha eljön a hónap harmadik vasárnapja, akkor FMC Családi nap! Várjuk a família minden tagját: szülőket, testvéreket, nagyszülőket és unokákat. Amíg mi, múzeumpedagógusok a gyerekekkel felfedezünk egy-egy kiállítást, addig a szülők megtekinthetik állandó, vagy épp időszaki tárlatainkat. 10-12 óráig változatos tematikával, workshopokkal, meghívott vendégekkel várjuk a résztvevőket.

Következő alkalmak

Barátkozni menő!

A Czóbel Múzeumban Czóbel Béla és barátainak festményei gyűltek össze: a művészek kapcsolatáról, közös élményeiről mesélnek. Egy alkotással egybekötött játékos foglalkozáson tovább barátkozunk az alkotásokkal és egymással.

Időpont: október 15., 10 óra
Helyszín: Czóbel Múzeum, Templom tér 1.

A programra regisztráció szükséges: muzeumpedagogia@muzeumicentrum.hu

Szentendrei motívumkereső

Vajda Lajos és Korniss Dezső az 1930-as években bejárták Szentendrét és környékét, hogy izgalmas városképi részleteket gyűjtsenek. Egy rövid motívumvadászat után összegyűjtjük a számunkra legérdekesebbeket, legszebbeket, hogy elkészítsük saját Szentendre-kollázsunkat.

Időpont: november 19., 10 óra
Helyszín: Ferenczy Múzeum, Kossuth utca 5.

A programra regisztráció szükséges: muzeumpedagogia@muzeumicentrum.hu

Vendégségben Szentendrén

Egy rövid motívumkereső séta után saját tervezésű pecséteket készítünk. Új nyomdaszettünkkel szentendrei kompozíciókat nyomtatunk és elkészítjük karácsonyi szettünket is: egyedi csomagolópapírt, ajándékkártyát és képeslapot. A felnőtteknek a foglalkozás ideje alatt Szabó Noémi, a kiállítás kurátora Vajda Lajos motívumainak nyomában városi tematikus sétát vezet.

Időpont: december 16., 13 órától 15 óráig
Helyszín: Vajda Múzeum, Szentendre, Hunyadi utca 1.

A programra regisztráció szükséges: muzeumpedagogia@muzeumicentrum.hu

Mozaik workshop

Barcsay Jenő monumentális mozaikjaival, a mozaikokhoz készült tervekkel és a mozaikkészítés technikájával ismerkedünk. Elkészítjük saját alkotásunkat, melyben egy kortárs mozaikművész lesz segítségünkre.

Időpont: december 17., 10 óra
Helyszín: Kmetty Múzeum, Fő tér 21.

A programra regisztráció szükséges: muzeumpedagogia@muzeumicentrum.hu

Szakkörök

Nyitott műhely

Az FMC tehetséggondozó szakköre rajzolni szerető, és rajzolni nem szerető 12 éven felüli diákoknak minden kedden 14.30-16.00-ig. A családias hangulatú műhelyfoglalkozásokon technikákat, praktikákat tanulunk, kreatívkodunk és művekkel ismerkedünk. A foglalkozások lazán egymásra épülnek, de egyenként is látogathatók.

Festőösvény

Minden hónap második szombatján, 14-16 óráig várjuk a nagycsoportos és kisiskolás korú gyerekeket játékos műhelyfoglalkozásainkra. A múzeum gyűjteményében található modern és kortárs festmények világában kalandozunk, minden alkalommal egy művész alkotásaival ismerkedünk játékos formában, és a hozzá köthető technikával valami újat alkotunk.

Szakkörökre jelentkezés:
muzeumpedagogia@muzeumicentrum.hu

Táborok

Nyaranta múzeumpedagógiai táborokba várjuk a múzeumi gyűjtemények, kiállítások és művészetek iránt érdeklődő alsó és felső tagozatos gyerekeket. Táboraink tematikája mindig az aktuális kiállítások anyagához kapcsolódik. Az egyhetes együttlét lehetőséget ad olyan felfedezős, élményekkel és kalandokkal teli időtöltésre, amely során a résztvevők elmélyültebben ismerhetnek meg, járhatnak körbe egy számukra érdekes témát és tudományterületet.

Bővebb információ és jelentkezés:
muzeumpedagogia@muzeumicentrum.hu
György Gabriella: +36 20 488 1851
Sütő Tünde: +36 20 363 4231

Országos rendezvények

Magyar festészet napja

A jeles napról közösségi program keretében emlékezünk meg minden évben, ahol természetesen festünk.

Múzeumok Éjszakája

A Ferenczy Múzeumi Centrum minden évben bekapcsolódik a Múzeumok Éjszakája rendezvénysorozatba. Változatos és szórakoztató programokkal készülünk, a legkisebbektől a legnagyobbakig minden korosztályra gondolunk.

Múzeumok Őszi Fesztiválja

A FMC évről évre gazdag programkínálattal csatlakozik ehhez az országos kezdeményezéshez. Múzeumpedagógiai foglalkozások, családi napok és közösségi alkotás várja az érdeklődőket.