Családi programok

Családi nap

Ha eljön a hónap harmadik vasárnapja, akkor FMC Családi nap! Várjuk a família minden tagját: szülőket, testvéreket, nagyszülőket és unokákat. Amíg mi, múzeumpedagógusok a gyerekekkel felfedezünk egy-egy kiállítást, addig a szülők megtekinthetik állandó, vagy épp időszaki tárlatainkat. 10-12 óráig változatos tematikával, workshopokkal, meghívott vendégekkel várjuk a résztvevőket.

Következő alkalmak

Gyűjtemény-mustra

A Ferenczy Múzeumi Centrum állandó gyűjteményes kiállításával ismerkedünk egy alkotással egybekötött játékos foglalkozáson. Részletek március végén.

Időpont: április 16., 10 óra
Helyszín: Ferenczy Múzeum, Kossuth utca 5.

A programra regisztráció szükséges: muzeumpedagogia@muzeumicentrum.hu

Hétköznapi kalandok a honfoglalás idején

A Tarsolylemezek – a honfoglaláskori elit kincsei című időszaki tárlathoz kapcsolódik a kinti és benti programokat egyaránt kínáló májusi családi napunk, amelynek részleteivel április végén jelentkezünk.

Időpont: május 21., 10 óra
Helyszín: MűvészetMalom, Bogdányi út 32.

A programra regisztráció szükséges: muzeumpedagogia@muzeumicentrum.hu

Szakkörök

Nyitott műhely

Az FMC tehetséggondozó szakköre rajzolni szerető, és rajzolni nem szerető 12 éven felüli diákoknak minden kedden 14.30-16.00-ig. A családias hangulatú műhelyfoglalkozásokon technikákat, praktikákat tanulunk, kreatívkodunk és művekkel ismerkedünk. A foglalkozások lazán egymásra épülnek, de egyenként is látogathatók.

Festőösvény

Minden hónap második szombatján, 14-16 óráig várjuk a nagycsoportos és kisiskolás korú gyerekeket játékos műhelyfoglalkozásainkra. A múzeum gyűjteményében található modern és kortárs festmények világában kalandozunk, minden alkalommal egy művész alkotásaival ismerkedünk játékos formában, és a hozzá köthető technikával valami újat alkotunk.

Szakkörökre jelentkezés:
muzeumpedagogia@muzeumicentrum.hu

Táborok

Idei táboraink A GYŰJTEMÉNY című kiállításunkhoz kapcsolódnak, de a hét során a Ferenczy Múzeumi Centrum egyéb kiállítótereit és a tábor tematikájához kapcsolódó külső helyszíneket is felkeresünk.

A Ferenczy Múzeumi Centrum több mint 10.000 képzőművészeti alkotást őriz, a tavasszal megnyílt gyűjteményes kiállítás ebből a gazdag anyagból mutat be egy szűkített válogatást. A táborban megismerkedünk Szentendre festészeti múltjához kötődő művészek alkotásaival, a festők lábnyomába lépve bejárjuk Szentendre festői helyszíneit, változatos technikákat próbálunk ki, médiumokkal kísérletezünk, sokat alkotunk és játszunk. A tábor végére megalkotjuk a szentendrei művész profilját, és egy pop-up tárlaton mutatjuk be a táborban elkészített műveket.

1. turnus: 2023. június 26-30.
Ajánlott korosztály: felső tagozatos diákok

2. turnus: 2023. július 17-21.
Ajánlott korosztály: alsó tagozatos diákok

A táborok díja: 35.000 Ft / fő, testvérkedvezmény: 25.000 Ft / fő

A táborok díja tartalmazza a napi egyszeri meleg ebédet és a külső helyszínekre történő utazás költségét is.
Minden táborunkba maximum 15 fő jelentkezését tudjuk fogadni.

Bővebb információ és jelentkezés:
muzeumpedagogia@muzeumicentrum.hu
György Gabriella: +36 20 488 1851
Sütő Tünde: +36 20 363 4231

Országos rendezvények

Magyar festészet napja

A jeles napról közösségi program keretében emlékezünk meg minden évben, ahol természetesen festünk.

Múzeumok Éjszakája

A Ferenczy Múzeumi Centrum minden évben bekapcsolódik a Múzeumok Éjszakája rendezvénysorozatba. Változatos és szórakoztató programokkal készülünk, a legkisebbektől a legnagyobbakig minden korosztályra gondolunk.

Múzeumok Őszi Fesztiválja

A FMC évről évre gazdag programkínálattal csatlakozik ehhez az országos kezdeményezéshez. Múzeumpedagógiai foglalkozások, családi napok és közösségi alkotás várja az érdeklődőket.