Kifestők

Színezz és ismerkedj a Ferenczy Múzeumi Centrum alkotásaival! Vajon milyen színek illenek a képekhez? Képzeletben alkoss egy színes világot!

Czóbel Béla elveszett festményei kifestőkön. A letöltéshez kattints ide!

Anna Margit alkotásából készült kifestő letöltéséhez kattints ide!

Műhelyvideók

Húsvéti báránysokszorosítás minden korosztálynak Ferenczy Noémi nyomán.

Szentendrei ház dombormű készítés kicsiknek Kovács Margit nyomán.

Kétnézetű 3D-s fényképtartó készítés nagyoknak Kmetty János nyomán.

Golyólabirintus játék készítés Barcsay Jenő ihletésére.

Egyszerű animáció készítése (Phenakisztoszkóp) a Madarak és fák napja alkalmából nagyobbaknak.

Minden más

Társasjátékok

Oktogon minitársasjáték

1906. március 15-e van. El kell jutnod a millenniumi földalatti Aréna úti megállójából (ma Hősök tere) a Teréz körút 17/b-be, hogy el tudj búcsúzni a Nagyváradra induló szentendrei festőtől, Czóbel Bélától. Négyen tudtok játszani!

Családi bingó

Ferenczy Noémi memóriajáték

Készen álltok egy memória-tesztre? A játék kedvéért négy Ferenczy Noémi alkotásról gyűltek össze állatok, ismerkedjetek velük. Jó szórakozást!

Kirakók

Anna Margit: Bábu I.

Anna Margit: Misztériumjáték

Ferenczy Noémi: Ádám és Éva

Kmetty János: Önarckép

?

Vajon mire gondolnak a szereplők Ferenczy Noémi Ébresztés című alkotásán?

genially +

Angyallesen

Gondoltál már arra, mivel töltik a napjukat az angyalok? Jártál már angyallesen? Gyere, fedezzük fel együtt, mivel foglalatoskodnak az angyalok itt közöttünk a Földön!

Tollbarajzoló

Szavakkal festettük le Ámos Imre egyik alkotását. Olvasd el vagy hallgasd meg leírásunkat, és rajzolj! Vajon hasonlít az elkészült rajzod az eredetire?

Zsebprojektor

Készíts velünk a háztartásban megtalálható eszközökből egy mini-projektort, amivel a saját rajzaidat vetítheted ki a falra! Ha van kedved, történeteket is összeállíthatsz a képekből. Összeállításunkban a kalapács, a tűz, és egy szobanövény kalandjait is meghallgathatod, és beleshetsz Csákány István: A kalapács álma című kiállításába.

Játék

Barcsay Jenő: Fekete-fehér, 1980, olaj, vászon című festményének egyedi feldolgozása ez a snake-játék. Steff Áron, 6. osztályos diák készítette számotokra. Próbáljátok ki, jó szórakozást!