Nagy Luca alkotó-fejlesztő meseterapeuta, life coach, mediátor, a Múzeumi Mesék és a Mesék Színpadon felnőtteknek egyedülálló programok megalkotója. A Ferenczy Múzeumi Centrum kiállításaihoz kapcsolódva rendszeresen tart önismereti alkalmakat a szentendrei múzeumokban.

A meséket az önismereti folyamatok elindítására hívja segítségül. Az általa képviselt módszer páratlan, egyedülálló az országban, talán ezért is olyan népszerűek azok körében, akik otthon érzik magukat a kiállítások világában.

A mesék megoldókulcsokat tartalmaznak a bajba jutott, elakadásban lévő embernek, ehhez képessé kell válni arra, hogy megfejtsük azok nyelvezetét, igaz mondanivalóját, ebben segít a meseterapeuta.

A Múzeumi Mesék programban a mese és a művészi tér tartalmának kapcsolódásában mélyebb felismerésekre tehetünk szert, melyek segítenek egy elakadás megoldásában, a továbblépésben, azaz a fejlődésben.

A közel 90 percet felölelő program NEM terápia, egy önismereti betekintő, kedvcsináló felnőtteknek. A csoportos foglalkozás során mindenki szabadon dönthet arról, miben képes részt venni, megnyílni, avagy próbatételt kiállni. Semmi nem kötelező. A folyamat végére megkönnyebbülten, életörömmel feltöltődve RENDeződve léphetnek vissza a résztvevők hétköznapjaikba.

A mesés foglalkozás az egységes és egylényegű világképben – ahogy Boldizsár Ildikó fogalmaz – teljesedik ki, népdalok, mondókák, olykor még néptánc formájában is megjelenik a mesés tárlatvezetés során.

A Mesék Színpadon felnőtteknek olyan mesecsokor, melyben a népdalok, népmesék, mondókák egy looperrel – digitális hangfelvevő, lejátszó készülékkel – kerülnek összefűzésre, improvizációs sanzonest gyanánt. A katarzis nem marad el. A párkapcsolat mélységeit, nehézségeit, gyönyöreit, örömeit mesei módon bemutató est 60 perces. A meseest végén gondolat-gombolyító ajándékkal távoznak a mesehallgatók.

A mesék, történetek rólunk, és nekünk szólnak.