Az FMC ajándékötletei a karácsonyfa alá: művészi mappák, albumok, katalógusok, éves bérletek.

FMC éves bérletek

Ferenczy Noémi bérlet: névre szóló, szentendrei lakosoknak; nappali tagozatos diákoknak és nyugdíjasoknak: 4500 Ft
Barcsay Jenő bérlet: névre szóló: 5000 Ft
Vajda Lajos bérlet: névre szóló, egy kísérővel: 9000 Ft
Korniss Dezső bérlet: átruházható: 20 000 Ft
Az éves bérlet nemcsak ingyenes belépést biztosít kiállításainkra és egyes múzeumi programjainkra, hanem egyúttal baráti kör-tagságot is jelent a váltás napjától számított 365 napon át. A baráti kör tagoknak ingyenes a belépés egyes programokra, kurátori tárlatvezetésekre és további kedvezmények is járnak a bérlet mellé. A bérletek megvásárolhatók pénztárainkban vagy online, a jegymesteren keresztül (átvétel pedig személyesen, nyitvatartási időben, a pénztárainkban). További részletek: https://www.femuz.hu/latogatoknak/

Művészeti mappák

Egynapos, ünnepi kiállítás nyílik a Szentendrei Képtárban (Fő tér 2-5.) Balogh László, Haász István, Nádler István műveivel december 18-án, szombaton 12:00-19:00 óra között.
A kiállítás a Ferenczy Múzeumi Centrum idei IKON-tárlataiból válogat. Az IKON kiállítótérben Az érzések geometriája címmel nyílt meg Balogh László Munkácsy-díjas festőművész kiállítása júniusban, a ma is aktívan alkotó, 91 éves művész munkáiból. Júliusban Haász István Munkácsy-díjas festőművész Nagyítás című tárlata a karanténra reflektált, októberben Nádler István Kossuth-díjas festőművész Szabadon című ciklusából nyílt tárlat.
A kiállításokhoz kapcsolódva egyedi, 10 lapos mappák készültek a művekből. A Képtár pop-up kiállításán a művészek mappái megtekinthetők. A mappák egyben és a lapok külön is megvásárolhatók. Részletek: Muladi Brigitta brigitta.muladi@muzeumicentrum.hu.

Albumok, katalógusok

Művészeti albumaink, katalógusaink a múzeumok pénztáraiban és online, a Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár nemrég nyílt webáruházában is elérhetők.