Egyedülálló, igényes kiállítású művészeti katalógusaink elérhetők a szentendrei és fővárosi helyszíneken.

Anna Mark – Árnyékok és jelek
Kiadás éve: 2022

A szentendrei Ferenczy Múzeumban látható Árnyékok és jelek című retrospektív kiállítás (2022. 07. 22. – 10. 23.) a magyar származású, Párizsban élő Anna Mark életművét a hatvanas évektől egészen a közelmúltig mutatja be, és túlzás nélkül hiánypótló: a nemzetközi hírű alkotónak ez hazánkban az első egyéni tárlata. A kiállításhoz kapcsolódva igényes, szép kiállítású művészeti katalógust jelentetett meg a Ferenczy Múzeumi Centrum. A kötet szerkesztője Kígyós Fruzsina, a kiállítás kurátora, grafikus: Herr Ágnes.

Melkovics Tamás – Panta Rhei
Kiadás éve: 2022

Melkovics Tamás 2015 óta készíti moduláris szobrait. Meglepő az anyag, meglepő a forma is, ahogy az egy-egy alapformából kiindulva, egyszerű elmozdulásokkal a centrum nélküli és minden irányba kiterjesztett, komplex alakzatok megszületnek. Panta Rhei című tárlatához (2022. 03. 18. – 06. 26) kapcsolódva jelent meg igényes kiállítású művészeti katalógus. A kötet szerkesztője Iberhalt Zsuzsa, kurátor, grafikus: Kiss Krisztina Noémi.

A nagy könyvlopás – Francia könyvkiállítás a vasfüggöny mögött
Kiadás éve: 2020

A Szentendrei Képtárban 2019–2020-ban rendezett kiállításhoz kapcsolódó, magyar–angol nyelvű kötet idén nyáron a Magyar Tudományos Akadémia Művészettörténeti Tudományos Bizottsága Opus Mirabile díjában részesült, a többszerzős művek kategóriában. A kötetet Árvai Mária és Véri Dániel szerkesztette, grafikus: Erdélyi Sarolta Ágnes.

A kísérletezés szabadsága – Inforg Stúdió 2000–2010
Kiadás éve: 2021

Az Inforg Stúdió Magyarország egyik legfontosabb filmkészítő műhelye volt 2010-ig, ahol több mint 250 művészfilmet készítettek. Kiemelkedő minőségű filmjei időkapszulaként őrzik az ezredforduló különleges magyarországi atmoszféráját. A magyar filmtörténet kiemelkedő korszakát felelevenítő, a szentendrei MűvészetMalomban megrendezett tárlathoz (2021. 09. 26. – 2022. 01. 09.) kapcsolódva jelent meg A kísérletezés szabadsága – Inforg Stúdió 2000-2010 című kötet. Szerkesztője Iványi-Bitter Brigitta PhD, a kiállítás kurátora, grafikus: Kiss Krisztina Noémi.

Teremtés – Ferenczy Noémi művészete
Kiadás éve: 2020

Tavaly ősszel a Ferenczy Múzeumi Centrum Teremtés – Ferenczy Noémi művészete (2020.02.21. – 05.10.) című, hiánypótló katalógusa is látható volt a 42. Magyar Formatervezési Díj kiállításán, a Budapest Design Week fesztivál részeként. A kötet szerkesztője Bodonyi Emőke művészettörténész, grafikus: Herr Ágnes.

Deim Pál – Csendek
Kiadás éve: 2022

A művész születésének 90. évfordulója alkalmából megrendezésre kerülő kiállítás az életmű friss szempontú áttekintésére vállalkozik, amelyben az alkotói korszakok ismertetése mellett nagy hangsúlyt kap Deim Pál sajátos motívumhasználatának és absztrakciójának elemzése, valamint a téralakítás kérdésköre. Az ehhez kapcsolódóan megjelent életműkatalógus szerkesztője Deim Réka, a kiállítás kurátora, a kötet grafikusa: Kiss Krisztina Noémi.

Az FMC albumai megvásárolhatók személyesen és online:

Szentendre

Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár webshop
www.webshop.hbpmk.hu

Líra könyvesbolt
Fő tér 5.

Budapest

Ludwig Múzeum
IX. ker., Komor Marcell u. 1.

Írók Boltja
VI. ker., Andrássy út 45.

Szépművészeti Múzeum
XIV. ker., Dózsa György út 41.

Magyar Nemzeti Galéria
I. ker., Szent György tér 2.

ISBN Galéria
VIII. ker., Víg u. 2.

Műcsarnok (november közepétől)
Dózsa György út 37.

Az egyes intézmények, múzeumshopok nyitvatartási idejéről, illetve az adott katalógus elérhetőségéről kérjük, tájékozódjanak az intézmények információs felületein.