Különleges kiállítás nyílt a Ferenczy Múzeumi Centrum és a MODEM együttműködésében Feltűnő tárgyak – A mi kortárs gyűjteményünk címmel a MűvészetMalomban. Az ingyenesen megtekinthető tárlat július 23-ig, csütörtöktől vasárnapig 10–18 óra között látogatható. A Szentendrei Múzeumok Éjszakáján, június 24-én, szombaton 17:00 órától Múzeumra hangolva címmel beavató tárlatvezetést tartanak a kiállításban.

A két múzeum gyűjteményéből kiindulva olyan részvételi kiállítások kaptak helyet mindkét intézményben, amelyeket lokális közösségek múzeumpedagógusokkal, kurátorokkal, művészetpedagógusokkal és közvetítőkkel hoztak létre. A projekt célja a kiállításon keresztül lehetőséget teremteni helyi közösségeknek és megfogalmazni, elmondani, mi fontos számukra egy múzeumban és a városukban.
A projekt a kulturális intézmények szerepén keresztül olyan témákat is érintett, mint a demokrácia, hierarchia, az esélyegyenlőség, de akár a média hatása a művészetre. Módszertani cél volt, hogy kritikai szemszögből helyi közösségi problémákat is felfedjünk a folyamat során, és igyekezzünk megválaszolni az intézmények szerepvállalásának kérdéskörét is a társadalomban.
A Ferenczy Múzeumi Centrumban három csoport állította össze és alkotta meg a kiállítását a MűvészetMalom terében. A csoportok kiválasztásánál fontos szempont volt a diverzitás, vagyis, hogy különböző társadalmi és szociális hátterű, korú személyek vegyenek részt a projektben. Ezzel is segítve a múzeumi tér és gyűjtemény befogadóképességének vizsgálatát.
Szentendrén közreműködött: a Dunakanyari Család- és Gyermekjóléti Intézmény dolgozói, a Ferenczy Múzeumi Centrum pénzügyi munkatársai és a Váci SZC Petzelt József Technikum és Szakképző Iskola diákjai. A három csoportot György Gabriella és Sütő Tünde a Múzeumi Centrum múzeumpedagógusai, Puszt Zsófia művészetközvetítő, valamint Váradi Emese művészetpedagógus facilitálták.