A Ferenczy Múzeumi Centrum A nagy könyvlopás. Francia könyvkiállítás a vasfüggöny mögött című – a Szentendrei Képtárban 2019–2020-ban rendezett kiállításhoz kapcsolódó – magyar–angol nyelvű kötete idén nyáron a Magyar Tudományos Akadémia Művészettörténeti Tudományos Bizottsága Opus Mirabile díjában részesült, a többszerzős művek kategóriában. A kötetet Árvai Mária és Véri Dániel szerkesztette, grafikus: Erdélyi Sarolta Ágnes.

Tavaly ősszel a Ferenczy Múzeumi Centrum Teremtés – Ferenczy Noémi művészete című, hiánypótló katalógusa is látható volt a 42. Magyar Formatervezési Díj kiállításán, a Budapest Design Week fesztivál részeként. A kötet szerkesztője Bodonyi Emőke művészettörténész, grafikus: Herr Ágnes.

Legutóbb Anna Mark Árnyékok és jelek, valamint Melkovics Tamás Panta Rhei című tárlatához kapcsolódva jelentettünk meg igényes kiállítású művészeti katalógust. Az albumok múzeumi pénztárainkban és online, a Hamvas Béla Pest egyei Könyvtár webshopjában is megvásárolhatók: https://webshop.hbpmk.hu/termekcimke/ferenczy-muzeum/