Különleges vendégeink vannak ezen a héten! Szeretnénk bemutatni diákkurátorainkat, akik A gyűjtemény című kiállításunk apropóján éppen a múzeum működésével ismerkednek: a kurátori munka, a gyűjteményezés, a múzeumi kommunikáció, a műtárgyvédelem alapjaival. Ők mindannyian rendszeres múzeumlátogatók, akik szakköreinken, táborainkban és más múzeumpedagógia programjainkon vesznek részt évek óta.

Klug Emese még általános iskolásként kezdett hozzánk járni, de művészeti tanulmányai ideje alatt is folyamatosan találkozhatunk vele. Díszlet- és jelmeztervező szakon jövőre érettségizik. Kommunikatív személyiségére és humorára mindig lehet számítani.
Nagy Szófia Kata visszatérő táborozónk kiskora óta rajzol, most lesz nyolcadikos, divattervező szeretne lenni. Ezen a nyáron a portrérajzolást gyakorlandó minden nap rajzol egy szemet, amit dátummal is ellát. Kitartása lenyűgöző.
Dula Viktóriával egy múzeumpedagógia órán találkoztunk, fotó szakos kisképzős, a Múzeum korzó sétánk egyik támogatója. Nyitott, érdeklődő személyiség, akit a fotózáson kívül a filmezés, az irodalom és a túrázás is érdekel.
Marx Veronika érkezik hozzánk a legmesszebbről, Németországban jár egy tehetséggondozó iskolába, így csak nyáron tudunk vele találkozni. Nika több nyelven beszél, rengeteget alkot és nagyon szeret színt keverni.
Kukla Olivér alsós kora óta vesz részt a múzeumi programjainkon, számára a múzeumi nyári tábor egy művésztelep, ahol szabadon alkothat. Szeptembertől média szakos gimnazistaként kezdi a tanévet. Szeret fotózni, érdekli a filmkészítés és aktívan sportol.
Farkas Kornél fiatal természetfotós, a Photolab diák nagykövete. Számos kiállítást rendezett már fotóiból. Emellett érdekli a média és a borok világa, televíziós show szerkesztőként vagy borászként képzeli el a jövőjét. Egy igazi self-made boy.

Klug Emese
Kedvenc szó: hajdanóc
Kedvenc alkotás: C.D. Friedrich: Vándor a ködtenger felett

Nagy Szófia Kata:
Kedvenc szó: megoldom
Kedvenc alkotás: Csontváry Kosztka Tivadar: A taorminai görög színház romjai

Dula Viktória:
Kedvenc szó: árnyék
Kedvenc fotóművész: thadäus (hozzography)

Marx Veronika
Kedvenc szó: nemtom
Kedvenc alkotás: Botticelli: Vénusz születése

Kukla Olivér
Kedvenc szó: héja
Kedvenc festő: id. Pieter Bruegel

Farkas Kornél
Kedvenc szó: esszencia
Kedvenc festő / kép: Csontváry Kosztka Tivadar: Selmecbánya látképe