2022. 06. 18. – 2022. 09. 11.

Helyszín:

Vajda Múzeum

Kurátor:

Kopin Katalin

Megnyitó:

2022. június 17. péntek, 18:00

brosúra

A szentendrei fotográfus a Ferenczy Múzeumi Centrum és a Szentendrei Kulturális Központ fotósaként tevékenykedik és egy fotóstúdiót működtet néhány fotográfus barátjával közösen. A Novus Művészeti Iskolában alkalmazott fotográfusként, majd a Kaposvári Egyetemen fotográfus tervezőként végzett.

A Magyar Fotóművészek Szövetsége, a Vajda Lajos Stúdió, a MAOE és a Forgács Társaság tagja. 2008 óta rendszeresen mutatja be munkáit, többek között Budapesten a Fugában, a B32 galériában, a Kubik Coworkingben, a Kiscelli Múzeumban, a Modemben és a Műcsarnokban. 2016-ban az Európai Fotográfiai Hónap kiválasztott résztvevőjeként Bécsben a MUSA-ban, Luxemburgban a Cercle cité-ben, majd 2018-ban a Rhy Art Fair Bázelen, 2019-ben Rómában, Grazban és 2020-ban Brüsszelben is bemutathatta a képeit. 2018-ban megnyerte a Different Worlds nemzetközi fotópályázatot és megkapta a Luka Koper Photography Award-ot, aminek kapcsán a Photon Gallery Rovinjban (Rovinj Photodays) és Ljubljanában (Balassi Intézet) is szervezett egy-egy önálló kiállítást Space című sorozatából. 2019-ben Drégely Imrével közös kiállítást hozott létre a Collegium Hungaricum Berlinben. Ugyanebben az évben Surveillance system című sorozata 1. díjat nyert az ND Awardson és ‘Gold’ minősítést a Budapest International Foto Awards-on.

Passing time című új sorozatában a személyes időtapasztalatra reflektál, az alapvető időegységeket (év, hónap, nap, perc, stb.) összeköti egy-egy gondolattal, problémafelvetéssel, és megkeresi hozzá a megfelelő fotográfiai technikát. Így az elkészülő sorozat egyszerre vet fel releváns, egzisztenciális kérdéseket és a fotótechnikai kísérletezéssel kapcsolatos szakmai problémákat.