Bécsben második alkalommal rendezték meg a nemzetközi Rotlicht fotóművészeti fesztivált az egykor színházi kellékek, hátterek raktáraként szolgáló impozáns épületben, a Semperdepotban. 46 országból 345 pályázat érkezett be a fesztivál felhívására, és a rangos mezőnyből 20 díjazott fotómunkái kerültek a kiállítási anyagba, köztük Deim Balázs fotói.

Az analóg fotók fesztiváljára a szentendrei PhotoLab-ban idén kiállított Passing Time című fotósorozata mellett meghívást kapott a művész legutóbb a ljubljanai Photon Galéria Back to black kiállításán látható Térfigyelő rendszer sorozatának 4 alkotása is. Mindkét fotósorozat a múló időt igyekszik megragadni: míg a Passing Time a személyes időtapasztalatra reflektál és az alapvető időegységeket összeköti egy-egy gondolattal, problémafelvetéssel, addig a Térfigyelő rendszer sorozat képei camera obscurákkal, mint térfigyelőkamerákkal ábrázolja a kiüresedő tereket. Ez utóbbi sorozat szerepelt a Szentendrei Képtár Idővonal kiállításán 2014-ben, és a művekből két fotó bekerült a múzeum gyűjteményébe is.
A fesztivál során Kopin Katalin, a PhotoLab kiállítótér kurátora és Deim Balázs látványos prezentációval mutatkozott be. A nagy érdeklődés mellett zajló eseményen Szentendréről részt vett Deim Flóra, a művész felesége és a PhotoLab nyitókiállításának fotográfusa, Bácsi Róbert László is.

A Rotlicht Fesztivál idei díjazottjai ezen a linken érhetők el.

A tárlat november 26-ig látható a Bécsi Képzőművészeti Akadémia stúdióépületében (Atelierhaus, Bécs, Lehargasse 6-8.)