A magas energiaárak miatt novemberben bezártak a Ferenczy Múzeumi Centrum kiállítóhelyei, azonban december elejétől hétvégenként néhány órára ismét látogatható Szentendre négy kismúzeuma: a Czóbel, a Kovács Margit, a Vajda Múzeum és a Képtár.

CZÓBEL MÚZEUM
(Templom tér 1.)
December 2-án, 18.00 órakor újrarendezve megnyílik a Két Paletta. Modok Mária & Czóbel Béla kiállítás a Czóbel Múzeumban.
Nyitva tartás: P-Szo-V 12.00-18.00

SZENTENDREI KÉPTÁR
(Fő tér 2-5.)
December 3-án, 17.00 órakor építészeti kiállítás nyílik a Képtárban Golda János építész előadásával. Szentendre Város Önkormányzata és a Ferenczy Múzeumi Centrum felkérésére, az Építész Mester Egylet Mesteriskola felvételi tervpályázatára számos továbbgondolásra érdemes munka érkezett be. Az építésszakos hallgatók a Castrum területének újragondolását kapták feladatul, terveikből nyílik kiállítás a Képtárban.
Nyitva tartás december 18-ig: Szo-V 14.00-16.00

VAJDA MÚZEUM – PHOTOLAB
(Hunyadi u. 1.)
December 3-tól újra látogatható a Vajda Múzeum PhotoLab kiállítóterében Csontó Lajos Egybeesés című kiállítása.
Nyitva tartás: Szo-V 14.00-16.00

KOVÁCS MARGIT KERÁMIAMÚZEUM
(Vastagh György u. 1.)
December 3-tól hétvégenként látogatható a Kovács Margit Kerámiamúzeumban a Kovács Margit, a Duna királynője című kiállítás.
Nyitva tartás: Szo-V 10.00-12.00

A kiállításokhoz decemberben tárlatvezetések is kapcsolódnak.

A tervek szerint, január 20-tól a Kmetty Múzeumban szombat-vasárnaponként szobrászai tárlat nyílik és újraindul Ott Anna népszerű irodalmi sorozata.

A szűkített nyitvatartási idő 2023 tavaszáig tart.

A kismúzeumok téli nyitva tartása mellett művészeti, helytörténeti, régészeti sétáink várják látogatóinkat az adventi időszakban. Bővebb információ ezen a linken olvasható.