Ha eljön a hónap harmadik vasárnapja, akkor FMC Családi nap! Várjuk a família minden tagját: szülőket, testvéreket, nagyszülőket és unokákat. Amíg múzeumpedagógusaink a gyerekekkel felfedeznek egy-egy kiállítást, addig a szülők megtekinthetik állandó, vagy épp időszaki tárlatainkat. 10-12 óráig változatos tematikával, workshopokkal, meghívott vendégekkel várjuk a résztvevőket.

Tavaszi alkalmak

Mozog, nem mozog…

Egy lábon imbolyog… Eldől, nem dől el? Hogyan lehet anyagba önteni egy izgő-mozgó alakot? Hogyan formázza a szobrász az igencsak keménynek tűnő anyagot?
Mozdulatlan szobrok nyomába eredünk a kiállítás terében, és megpróbáljuk elkapni az ábrázolt mozdulatok előtti pillanatot. Szoborjátékot játszunk, formákat és anyagokat vizsgálunk. Majd kezeink finom átmozgatása után hétköznapi anyagokból (pl. szappan, drót, textil és fonál) szobrokat alkotunk.

Időpont: március 19. 10 óra
Helyszín: Kmetty Múzeum, Fő tér 21.

A programra regisztráció szükséges: muzeumpedagogia@muzeumicentrum.hu

Gyűjtemény-mustra

A Ferenczy Múzeumi Centrum állandó gyűjteményes kiállításával ismerkedünk egy alkotással egybekötött játékos foglalkozáson. Részletek március végén.

Időpont: április16. 10 óra
Helyszín: Ferenczy Múzeum, Kossuth utca 5.

A programra regisztráció szükséges: muzeumpedagogia@muzeumicentrum.hu

Hétköznapi kalandok a honfoglalás idején

A Tarsolylemezek – a honfoglaláskori elit kincsei című időszaki tárlathoz kapcsolódik a kinti és benti programokat egyaránt kínáló májusi családi napunk, amelynek részleteivel április végén jelentkezünk.

Időpont: május 21. 10 óra
Helyszín: MűvészetMalom, Bogdányi út 32.

A programra regisztráció szükséges: muzeumpedagogia@muzeumicentrum.hu

További múzeumpedagógiai programok: https://femuz.hu/muzeumpedagogia/