Közösségi szoborépítés és fotózás, kreatív piknik a Kacsakőnél, zseblámpás városi séta múzeumtól múzeumig, művészetterápiás program és beavató tárlatvezetések várják a közönséget programjainkon, június 25-én.

Az idei, jubileumi Múzeumok éjszakáján nyolc tárlatot láthat a közönség a festészet, szobrászat, kerámia, fotográfia műfajában, s emellett izgalmas alkotóprogramokkal várnak a Ferenczy Múzeumi Centrum kiállítóterei.
A szenior korosztály dr. Zám Mária tánc- és művészetterapeuta vezetésével különleges atmoszférájú programon vehet részt, amelyben eltérő művészeti ágak – festészet, irodalom, tánc és zene – találkoznak.
A családokat, gyerekeket közös alkotásra várja a GYIK Műhely “szentendrei tagozata” a Duna-parti Kacsakő árnyas zugában.
A fotóművészet iránt érdeklődőknek szól a PhotoLab kiállítótér programja, amelyben közösségi fotózás és camera obscura készítés is lesz.
A nyáresti, városismereti múzeumséta keretében nyolc szentendrei múzeum történetét ismerhetik meg az érdeklődők.
A kiállításokhoz kapcsolódva izgalmas tárlatvezetések várnak: Eged Dalma író, rendező a Kovács Margit, a Duna királynője című kiállításon, Szegedy-Maszák Zoltán intermédia-művész, egyetemi tanár Melkovics Tamás: Panta rhei című kiállításán, Szirtes János képzőművész, egyetemi tanár Puklus Péter: Egész életemben hazudtam című kiállításán kalauzolja végig a látogatókat. Deim Balázs fotográfus beavató, szakmai tárlatvezetését a Passing Time című kiállításon, Temesi Apol textilművész és Vincze Ottó képzőművész közös tárlatvezetését a Kifutó modellek című kiállításon és Muladi Brigitta művészettörténész tárlatvezetését a Két Paletta. Modok Mária és Czóbel Béla kiállításán hallgathatjuk meg.

A Múzeumok Éjszakáján a szentendrei múzeumok 12 órától 23 óráig várják a közönséget.

Bővebb információ és programok ezen a linken.