Még egy hétig, július 24-ig látható a szentendrei MűvészetMalomban Puklus Péter Egész életemben hazudtam című kiállítása.

Legújabb alkotásai ugyanazt a vizuális nyelvet használják, mint fotói, amelyek az emlékezet, emlékművek, a család, a humor és a szex témáit járják körül, valamint kiterjedt művészettörténeti és pszichológiai utalásokat tartalmaznak.
Puklus Péter művei látszólag véletlenszerű jeleneteket örökítenek meg az általa élt világból és tapasztalatokból, amelyek megmutatják a művész ösztönös érzékenységét a kortárs társadalom iránt, és olyan narratívává fonódnak össze, amely a valóság és az érzékelés, a szépség és a felforgatás kapcsolatát vizsgálja, mindezt olykor ironikus köntösben.
„Tényleg? A nemrég nyakon szúrt belső náci olyan energiával volt képes hajtani, hogy ugyanolyan sikeres asztalos lehettem volna, mint gyógyszerész. És mi van, ha sosem akarok felnőni? Rájöttem, hogy nem én fogom megváltani a világot. Zajlik a nagy vígjáték, és te is hozzáírhatsz egy sort x Walt Whitman: Ó én, ó élet – ennél többre vágyni: oktondiság.”
„Egész életemben hazudtam. (Azért ez egy kicsit szigorú.)” PP

A kiállítást tárlatvezetés zárja a finisszázson, július 23-án.